Acı tablo: Çukurca'da 10 şehit

Hakkari-Çukurca karayolunun 15. kilometresinde bulunan Vali Erdoğan Gürbüz çeşmesi yakınlarında askeri konvoyun geçişi sırasında iki ayrı patlama meydana geldi. Patlamada biri binbaşı 9 asker ve 1 köy korucusu şehit oldu, 11 asker ise yaralandı.

Yayınlanma: 17.08.2011 - 07:19
Abone Ol google-news

Patlama, Hakkari-Çukurca karayolunun 15'inci kilometresindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında bu sabah saat 09.00'da meydana geldi.

Operasyona giden askeri birlik, PKK’li teröristler tarafından pusuya düşürüldü. Hem mayınlı hem de silahlarla yapılan saldırıda, ilk bilgilere göre, biri binbaşı 9 asker ve 1 köy korucusu şehit oldu

Saldırıda 12 askerin de yaralandığı bildirildi. Yaralanan askerler arasında durumu ağır olanların da bulunduğu belirtiliyor.
 

Mayına dayanıklı araçlarla sınıra sevkiyat

Hakkari’de son günlerde terör örgütü PKK’nin düzenlediği mayınlı saldırılar ardından askeri sevkiyatlar artık mayına dayanıklı ’Kirpi’ olarak bilinen zırhlı araçlarla yapılırken, bunlara sinyal bozucu jammerlarda eşlik ediyor.

Son günlerde artan mayınlı saldırılar ardından yol güvenliği en üst düzeye çıkarıldı. Özellikle sınır bölgelerine gönderilen ve mayına dayanıklı ’Kirpi’ modeli zırhlı araçlar bu konuda en çok tercih edilen araçlar oluyor. Sınır bölgelerine asker ve mühimmat sevkıyatı bu araçlarla yapılıyor.

Son olarak Hakkari Vali Yadımcısı Edip Çakıcı’ya Hakkari-Çukurca karayolunda mayınlı saldırı yapılması ardından bölgeye çok sayıda birlik sevkedildi. Bu birlikler de yine saldırının yaşandığı Hakkari-Çukurca karayolundan sınıra ’Kirpi’ modeli zırhlı araçlarla yapıldı. 30 araçlık konvoya sinyal bozucu jammer araçları eşlik ederken, konvoyun geçişi sırasıda hakim tepelerde korucular ve askerler de yol güvenliğini sağladı.


1 Temmuz'dan bu yana çıkan çatışmalarda 45 asker şehit oldu

 
PKK Temmuz ve Ağustos aylarında asker ve bir kaymakam adayını da kaçırdı.

09 Temmuz: PKK, Diyarbakır ile Lice İlçesi karayolunun 68’inci kilometresindeki Gömeç Köyü yol ayrımında özel araçları ile seyahat eden Lice’deki 2’nci Mekanize Tugay Komutanlığı’nda görevli 1 astsubay başçavuş, 1 uzman çavuş ve Bingöl’ün Genç İlçesi’nde görevli 1 sağlık teknisyenini kaçırdı.

14 Temmuz: Diyarbakır'ın Silvan İlçesi kırsalında kaçırılan 2 asker ve bir sağlık teknisyenini arayan askerlere yapılan saldırıda 13 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı

12 Ağustos: Diyarbakır karayolunu kesen bir grup PKK’lı terörist, Kaymakam adayı 30 yaşındaki Kenan Erenoğlu ile Mardin’deki birliğinden izinli olarak memleketi Bulanık’a gitmekte için yola çıkan er, 21 yaşındaki Aykut Çelik’i kaçırdı

 16 Ağustos: Terör örgütü, Hakkâri Vali Yardımcısı Edip Çakıcı'ya mayınlı tuzak kurdu. Çukurca'ya giden Edip Çakıcı'nın yol güzergâhına döşenen mayın, konvoyun geçişinden 1 dakika sonra patladı. Çakıcı ve konvoydakiler ölümden döndü.

 

Erdoğan'dan Genelkurmay Başkanı Özel'e mesaj

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, Hakkari'de 7 askerin şehit olması ve 11 askerin yaralanması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e başsağlığı mesajı gönderdi.

Hakkari'de teröristlerce döşenen mayınların patlatılması sonucu 7 askerin şehit düşmesi ve 11 askerin de yaralanmasının, milletçe derin bir teessür ve üzüntüye yol açtığını belirten Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin demokrasi, hukuk ve kardeşlikten asla taviz vermeden, terör sorununun üstesinden gelebilecek güç ve kararlılığa sahip bir ülke olduğunu vurguladı.

Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:
''Türkiye, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini hedef alan terör örgütüne müsamahakar davranmayacaktır. Bu çerçevede, demokrasi-güvenlik dengesine asla halel getirilmeksizin, terörle mücadelemiz kararlılıkla ve artan bir yoğunlukla devam edecektir. Terörün, kirli ve kanlı oyunlarla birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik hukukumuzu bozmasına hiçbir surette müsaade etmeyeceğiz.
Milletimizin, huzur ve refaha kasteden terör örgütüne karşı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yekvücut bir tavır sergilemeye devam edeceğinden de eminiz.
Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar, milletimize ve de sizin şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarına başsağlığı diliyorum.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler