Açık ara HAYIR

Beyoğlu Hayır Meclisleri devletin olanaklarına karşı Hayır’ın çıktığını söyledi.

Yayınlanma: 15.05.2017 - 21:48
Abone Ol google-news

Anasaya değişikliği referandumunda “Hayır”ın açık ara birinci çıktığını söyleyen Beyoğlu Hayır Meclisi üyeleri, “Son derece moralliyiz. İlan edildiği haliyle yüzde 49. Kesinlikle şaibelidir. Ancak bu sonuçları da göze alarak yeni bir siyaset yolu ortaya koymalıyız” dediler. Referanduma ilişkin Cumhuriyet’e konuşan Hayır Meclisi’nden Fuat Çelik (43), Ferah Kökmen (46), Aslı Sarıoğlu (45) ve Birleşik Haziran Hareketi’nden Abdurrahman Atalay (63) özetle şunları söyledi:

Devlet olanaklarına karşı Hayır’ın önde çıktığını ancak hile ile sonuçların değiştirildiğini söyleyen Abdurrahman Atalay, “Hayır’ı sokağa çıkarmak ve insanlara göstermek herkes açısından çok önemliydi. Çalışmaları yaparken propaganda dilimizi ayarladık. Bir tarz tutturmaya çalıştık ve asla bozmadık. Durumu kişiselleştirmedik. Devletin açıkladığı yüzde 49 hayır oranı kesinlikle şaibelidir. Karşımızda her türlü pervasızlığı yapmaya hazır bir ekip var. Tüm bu duruma karşı ‘Hayır’ kampanyaları sırasında ortaya çıkan birlikteliği iyi kavrayarak yeni bir siyaset yolu ortaya konulmayı” dedi. Fuat Çelik de “Kaybettik duygusunu hiç yaşamadım. Ben de herkes gibi eminim ‘Hayır’ çıktığına, zorlamayla ‘Evet çıkartıldı. Çalışma süresince ‘Evet’te çıksa ‘Hayır’ da çıksa artık taleplerimiz net ve ne istediğimiz de belli.

Beyoğlu Hayır Meclisi olarak bu referandumun meşru olmadığını anlatmaya devam edeceğiz”diye konuştu. Hayır Meclisi’ne katılarak referandum boyunca gönüllü olarak çalıştığını anlatan Aslı Sarıoğlu ise “Meclislerde çok farklı renkleri bir arada taşıyabildik. Bir arada durmayı öğrenme adımıydı bizim için. Çok disiplinli bir çalışma yürüttük. Disiplinin sonucu seçime de yansıdı. Beyoğlu’nda başa baş gitti. Bu bağımsız ekiplerin bugün için çok değerli olduğunu düşünüyorum. Henüz seçimdeki şaibelerin hiçbiri ortadan kaldırılmadı. Demokratik haklarımızın takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı. Ferah Kökmen de “O kadar çok çabaladık ki tabii ortaya çıkan sonuç biraz moralleri bozdu. Ama biz hayır oylarının da çalındığını biliyoruz. Bundan sonraki süreçte ‘Hayır Meclisleriyle’ ortak ve yerelde ortak insiyatifler oluşturarak kent, doğa, demokrasi ve bir arada durma meseleleriyle yolumuza devam edeceğiz” görüşünü dile getirdi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler