'Açık ve net sınır ihlali olmuştur'

Başbakan Erdoğan Çin temasları sırasında, dün Kilis sınırında yaşanan son çatışmalarla ilgili "Sınır ihlali açık ve net şekilde oluşmuştur" dedi.

Yayınlanma: 10.04.2012 - 10:15
Abone Ol google-news

Pekin'de basın açıklaması yapan Recep Tayyip Erdoğan, sınır ihlali konusunda "En uygun olanından farklı olanına gitme gibi bir adımımız olacaktır. Farklıdan kastımız da düşünmek istemediğimizdir, oraya gitmektir" diye konuştu.

Erdoğan, "Bizi buna zorlarsa Suriye rejimi zorlar. Zorlamaması için de atılması gereken adımı Suriye atmalıdır" ifadeleri kullandı.

CNN Türk'ün haberine göre, Türkiye'nin amacının akan kanın durması olduğunu savunan Erdoğan, BM Güvenlik Konseyi'ni Suriye konusunda yeni bir paketi devreye sokmaya çağırdı, Suriye konusundaki aslı görevin BM'nin olduğunu söyledi.

 

Türkiye'de bulunan Suriyeli sayısı 25 bin

Başbakan Erdoğan Türkiye'de bulunan Suriyeli sayısının 25 bini bulduğu söyledi, "Biz kapımızı sığınmacılara kapatamayız. Türkiye'ye kurtarıcı gözüyle bakıyorlar" ifadesini kullandı.

"Türkiye için yalnızlaşıyor demek yanlış olur" diyen Başbakan, Çin ve Rusya'nın Suriye konusundaki tutumunda da değişiklik olduğunu kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler