Afrin harekâtının 56'ncı günü... BM: Afrin'den 48 bin sivil ayrıldı

Suriye'nin Afrin kentine düzenlenen harekatın 56'ncı gününe ilişkin TSK'den yapılan açıklamada, "Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 530'a yükseldi" denildi. Akşam saatlerinde BM'den yapılan açıklamada son birkaç günde 48 bin sivilin Afrin 'den ayrıldığı duyuruldu.

Yayınlanma: 16.03.2018 - 09:58
Abone Ol google-news

TSK tarafından 20 Ocak'ta, Türkiye'nin sınır hattı ile bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması amacıyla Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PYD/YPG'lilere yönelik başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı'nda 56'ncı güne girildi.

Genelkurmay Başkanlığı, karadan ve havadan operasyonların sürdüğü harekatla ilgili açıklama yaptı. Harekâtın başından beri, 6'sı son 24 saatte olmak üzere, toplam 3 bin 530 PYD/YPG'linin öldürüldüğü belirtildi.

2 KÖY VE 2 TEPE KONTROL ALTINDA

TSK ve ÖSO unsurları, 'Zeytin Dalı Harekatı'nın 56'ncı gününde Afrin'in, Yukarı Meski ve Aşağı Meski köyleri ile stratejik öneme sahip 524 ve 544 rakımlı tepelerini PYD/YPG unsurlarından aldı.

TSK'DEN AFRİNLİLERE 2 DİLDE BİLDİRİ

Türk Silahlı Kuvvetleri, Zeytin Dalı Harekatı'yla kuşatılan Afrin'deki sivillere jetlerden bildiri attı. Türkçe ve Arapça atılan bildirilerde Afrinlilerden TRT Radyosu'nu dinlemeleri istenirken, şunlar yazıldı:
"Değerli Afrinli Kardeşlerimiz, PKK/PYD/YPG/DEAŞ terör örgütleri yıllardır size ve bize maddi ve manevi zararlar veriyor. Sizleri evinizden, yurdunuzdan, sevdiklerinizden mahrum ettiler. Teroristlere dur demenin zamanı geldi. Tek hedefimiz size eziyet eden terör örgütleridir. Teröristlerden, terörist mevzi ve barınaklarından uzak durun. Sizi ve çocuklarınızı kalkan olarak kullanmalarına izin vermeyin. Afrin'den ayrılmak isteyenler, TSK'nın garantisi altında olacaklardır. Teröristler tarafından zorla silah altına alınanlar; sizler de en kısa zamanda silahlarınızı bırakın, evlerinize dönün. TRT radyosunu dinleyin."
 

257 KÖY ALINDI

TSK ve ÖSO'nun harekatta kontrol altına aldığı bölge sayısı 213'ü köy ve 44'ü kritik nokta olmak üzere 257'ye ulaştı.

Afrin ilçe merkezi etrafındaki kuşatmayı sıkılaştıran birlikler, Kafer Çil'i alarak merkeze ait dış mahallelerin 600 metre yakınına ulaşmıştı.

Afrin bölgesi, ilçe merkezi ile Racu, Bülbül, Şeyh Hadid, Cinderes,  Şeran ve Mabatlı olmak üzere 6 beldeden oluşuyor. Mabatlı dışında tüm belde  merkezleri TSK ve ÖSO'nun kontrolünde bulunuyor.

BM: 48 BİN KİŞİ AFRİN'DEN AYRILDI

Birleşmiş Milletler'den yapılan açıklamada son birkaç günde 48 bin sivilin Afrin'den ayrıldığı duyuruldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler