Ağaoğlu: Topbaş'ı şikayet ettim

Ağaoğlu imar satışı karşılığı TÜRGEV'e arsa bağışladığına ilişkin iddialara "Eğer böyle ibra arsa verildiyse vereninin anasını, alanın anasını, verdi diye söyleyenin anasını..." diye karşılık verdi. Bu konudaki iddiaları seslendiren Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları üzerine telefon açarak kendisinden özür dilediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, bu iddia hemen yalanladı.

Yayınlanma: 09.09.2014 - 23:22
Abone Ol google-news

Hafta sonu Mecidiyeköy’deki Torun Center’da yaşanan ve 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör faciasından sonra gözler dev şantiyelerdeki çalışma koşullarına çevrildi. Şantiyelerinde binlerce işçi çalıştıran Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Tabii ki taşeron çalıştırıyoruz. Biz sanayi kuruluşu değiliz. Sıvacıyı kendi idaremize alamayız ama bizim şantiyelerde çalışanların hepsi sigortalı işe başlar” savunması yaptı.

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu aylardan sonra ilk kez basının karşısına çıktı ve 17 Aralık sürecinde gözaltına alınması, dün Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan yasal dinleme kayıtları ve ekonominin genel gidişatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sinirli ve küfürlü konuşmalarıyla dikkat çeken Ağaoğlu’nun toplantıyı, yeni taşındığı Ortaköy’deki evinde yapması da tepki çekti.

 

Topbaş’ı şikâyet ettim

17 Aralık sürecinde inşaat sektörü ve kendisinin günah keçisi seçildiğini aktaran Ağaoğlu, gözaltına alınma süreciyle ilgili şu bilgileri paylaştı:

- Benim Bakırköy’de bir arazim vardı. Sanayi bölgesi olduğu için 18. madde uygulaması var ve imar izni yok. Kadir Topbaş’tan bunun imara açılmasını istedim. Burası yeşil alan değil. Üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen arazinin üzerine bir şey yapamadık. Sütlüce’de bir toplantı sırasında Başbakan Erdoğan ile görüştüm. Başbakan’a Kadir Topbaş’ı şikâyet ettim. Bakanlığa müracaat etmişim, onayımı, iznimi almışım. Bu nedenle gözaltına alındım.

- Burada asıl amaç ekonomiye darbe vurmaktı. Biz de payımızı aldık.

- Ataşehir’de güya TÜRGEV’e 20 dönüm arazi vermişim. Ne tanırım, ne bilirim, ne ederim. Bu maalesef sakız oldu. Bunu ana muhalefet partisi en çok kullandı. “Böyle bir arsa verenin anasını, alanın anasını, söyleyenin anasını” dedim. Artık buraya kadar gelmişim. Açık şekilde, ben ne isem oyum. Ondan sonra Kılıçdaroğlu telefon açtı, özür diledi. İmar planı karşılığında ben ne maddi destek sağladım ne arsa verdim. Neticede Ataşehir Belediyesi de CHP’li. Tapudan bilgi alamıyorsan da belediyeye sorar ve bilgi alırsın.

Bakırköy’de herkes 70 metre alıyor

Dün gazetemizde yayımlanan ve Ağaoğlu’nun Bakırköy’deki projesine 70 metre yükseklik iznini doğrudan dönemin Başbakan’ı Erdoğan’dan alması ile ilgili olarak da Ali Ağaoğlu, “Bakırköy’de daha yüksek binalar var. Orada herkes 70 metre alıyor. 63 metre nerden çıktı. Bir sorun varsa ruhsatın altına imza atan adama sormak lazım. Zeytinburnu’ndaki Onaltı Dokuz’un sahibi Mesut Toprak’ın da sonuna kadar arkasındayım. Ruhsatı veren sorumludur” diye konuştu.

Toplantıda Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın geçen hafta inşaat yerine sanayiye yoğunlaşılmalı açıklamalarını da sert bir dille eleştiren Ağaoğlu, “Kardeşim sen önce ekonomiyi düzelt. Yatırımcılara ucuz kredi sağla. Sonra konutların katlarına karış. Sen bugüne kadar tasarruf artırıcı hangi önlemleri aldın? Teşvikin vardı da bunu inşaata mı verdin? Bugüne kadar inşaata ne destek verdin? İnşaatın önünü keselim deniyor, sen neyi kesiyorsun kardeşim? Borsaya girip de 1 TL kazanan şirket yok” açıklamasını yaptı.

İnşaat sektörünün AKP’nin başarılı olmasını sağladığını ifade eden Ağaoğlu, “Hani 100 liralık kaynağını sanayi yerine inşaata harcasaydın, o zaman haklıydın. Ancak bugün işveren üzerinde çalışanın vergi yükü artıyor. Bir çalışana 5 bin lira maaş vermek için devlete 10 bin lira vergi veriyoruz” dedi.

Ataşehir’de yapılacak olan Finans Merkezi ile ilgili de konuşan Ağaoğlu, “Biz hafriyat karşılığında oradan bir arsa alacaktık. Ancak şu anda belediyelerin değişmesinden dolayı sınırlarla ilgili problemler var. Bununla ilgili 4 proje değiştirildi. Planlar onaylandı. Ruhsatı bekliyoruz. Bakanlık onayladığında biz bu açığı kapatırız” dedi.

Türkiye’de bürokratik oligarşinin olduğunu savunan Ali Ağaoğlu, “Benim Yeniköy’de bir arazim var. 2009’dan beri ruhsatımı alamadım. Ruhsatı niye vermiyorsun? Milyonlar yatırmışım. Bir b.. varsa, yanlış varsa reddet. Amcazade Yalıları var Boğaz’da. Türk sivil mimarinin ilk örneği olarak onu kültürel katkı için yapayım dedim. O da 2009’da tasdik oldu hâlâ ruhsat yok. Böyle eziyet olur mu? Kimse kendi kafasına göre imar vermez. Bir yere 50 katı kendi kafana göre yapmıyorsun ki. Rant varsa rantı dağıtan belediyedir. Siz gidin ona sorun” diye konuştu.

EPDK yöneticilerine dava açtım

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) Seferihisar Rüzgâr Projesi’nin lisansını yönetmelikte tanınan süre içerisinde yapmadığından dolayı iptal etmesine karşı EPDK yönetim kurulu üyeleri hakkında dava açtığını söyledi. Ağaoğlu düzenleme kurumunun dinamitleme kurumuna dönüştüğünü iddia ederek “Proje gecikti ama devlet kurumlarından dolayı gecikti” dedi.

Beni küstürdüler

Ağaoğlu "Benim suçum medyatik bir işadamı olmam. Oysaki ben hâlâ keserin ucuyla çalışıyorum. Kolejde okurken inşaat işlerine başladım ve sabahları saat 7’yi bir geçe kalktığımı hatırlamam. Ama şimdi 11’den önce işe gitmiyorum. Beni küstürdüler" dedi.

Kılıçdaroğlu yalanladı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ali Ağaoğlu’nun toplantıda ‘Kılıçdaroğlu beni aradı, özür diledi’ sözleriyle ilgili bir açıklama yaptı. Genel Başkan İletişim Koordinatörlüğü imzasıyla yapılan açıklamada “Ali Ağaoğlu’nun bu sözleri tamamen hayal ürünü ve gerçekdışıdır. Öyle anlaşılıyor ki, biri veya birileri, Ali Ağaoğlu’nu işletmiş. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında yolsuzluk iddiası bulunanlardan özür dilemez. Tam tersi, hakkında yolsuzluk iddiası bulunan, kul hakkı veya yetim hakkı yiyene ‘yargıya git, aklan da gel’ der. Ali Ağaoğlu ve benzerleri gerçekdışı özür dilediler aldatmacasına sarılacağına, bağımsız yargı önünde hesap verme yolunu seçsinler” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler