Ağrı hedefini belirledi

Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, ''Ağrı'ya daha çok turist gelmesi için yeni projeler hayata geçirilecek, bölge büyük bir turizm merkezi olacak'' dedi.

Yayınlanma: 25.12.2012 - 13:53
Abone Ol google-news

Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, yaptığı açıklamada, kentte turizmin canlanmasına yönelik projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Tekinarslan, Doğubayazıt ilçesindeki İshak Paşa Sarayı, Ahmed-i Hani Türbesi, Nuh'un Gemisi izi, Buz Mağarası, Beyazıt Camisi, Beyazıt Kalesi gibi tarihi yapılarıyla Ağrı'nın önemli turizm potansiyeline sahip olduğunu ifade etti.
Bu tarihi ve turistik eserlerin değerlendirilmesi yönünde çalışmalar yaptıklarını ifade eden Tekinarslan, şöyle devam etti:

''Sadece İshakpaşa Sarayı'na bir yılda 250 bin ziyaretçi geliyor. Ağrı Dağı'na yıllık ortalama 6 bin kişi tırmanıyor. Gürbulak Sınır Kapısı'ndan yıllık 1 milyon insan, 200 bin civarında araç geçişi oluyor. Bu avantajları korumamız ve geliştirmemiz lazım. Saydığımız mevcut yerlerle ilgili restorasyon çalışmalarımız, iyileştirme çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanı sıra bir de eski Beyazıt evlerine uygun butik otellerin yapılması konusunda çalışıyoruz. Ağrı'ya daha çok turist gelmesi yeni projeler hayata geçirilecek, bölge büyük bir turizm merkezi olacak.''

Vali Tekinarslan, Türkiye'nin 3'üncü büyük sınır kapısı olan Gürbulak Sınır Kapısı'nın daha modern ve sorunsuz olması için çalışma yaptıklarını ifade ederek, ''Özellikle tır şoförlerinin gelip dinlenebilecekleri ve ihtiyaçlarını giderebilecekleri tır parkıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor'' ifadelerini kullandı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler