Akkaya'da kiteboard gelişim kampı

İstanbul'da düzenlenen Dünya Kiteboard Şampiyonası'nda Türkiye adına yarışan ve 3 yıl önce yaşama veda eden kiteboard sporcusu Kaya Karaca anısına Akyaka'da ''Kiteboard Gelişim Kampı'' düzenlendi.

Yayınlanma: 23.04.2011 - 08:47
Abone Ol google-news

Akyaka'da düzenlenen kamp hakkında bilgi veren 2008-2009 Türkiye bayanlar kiteboard serbest stil şampiyonu ve kamp organizatörü Merve Ceylan, kiteboard sporuna katkıları ile bilinen ve çok sayıda şampiyonluğa imza atan Kaya Karaca'yı 3 yıl önce kaybettiklerini belirterek, ''Bu kampı onun anısına düzenliyoruz. Kaya, bu sporun gelişmesinde önemli rol oynayan kişilerden biriydi. Onun adına bu gelişimi sürdürmek adına böyle bir kamp düzenliyoruz'' dedi.

Ceylan, kampın 3 gün süreceğine işaret ederek, ''Kampa 15'i yabancı 50 sporcu katılıyor. Burada ki amacımız tüm kıteboard sevenleri bir basamak daha ileriye taşımak. Görselliği bol olan bu spora gençlerin katılımını sağlamak. Kampta Türkiye şampiyonu olan arkadaşlarımızla beraber bu sporu geliştirmek isteyen katılımcılara, bir takım serbest stil hareketlerle birlikte kiteboard yapmayı öğretiyoruz. Bunun yanında yarışma teknikleri, yarışmada teknik taktik bilgiler, bunlara yönelik bilgiler veriyoruz'' diye konuştu.

Akyaka sahillerinin kiteboard sporu için dünyanın sayılı noktalarından olduğunu anlatan Ceylan, ''Akyaka, dünyada ilk 10 kiteboard plajı arasında gösterilebilir. Çünkü düzenli bir rüzgarı var. Sığ bir denizi var. Katımcıların öğrenebilmesi ve bu sporu yapanların ise ilerletebilmesi için çok iyi bir plaj'' diye konuştu.
 

Nefes kestiler

Gelişim kampına katılan 15'i yabancı 50 sporcu, Akyaka sahillerinde yaptıkları gösterilerle adeta nefes kesti. Kampa katılan sporcuların 3 gün boyunca farklı stilleri çalışacakları öğrenildi. Kampa katılan yabancı sporcular ise antrenmanlarından geriye kalan zamanlarında sahilde güneşlendiler.

Kampta eğitim verecek sporculardan Sedat Çelenk, bu sporla profesyonel olarak 6 yıldır ilgilendiğini anlatarak, şöyle konuştu:

''Türkiye'nin ilk milli kıteboardcusuyum. Uluslararası bir sporcuyum ve Türkiye şampiyonluklarım var. Kiteboard 7'den 70'e herkesin yapabileceği bir spor. Ayrıca herhangi bir motorlu araç gerektirmeden yapılabileceğiniz bir spor. O yüzden çevreye de bir zararı yok. Bu spor karda da yapılabiliyor. Kısaca rüzgarın olduğu her yerde bu sporu yapabilirsiniz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler