'AKP, baroları da ele geçirmek istiyor'
İstanbul Barosu eski başkanlarından avukat Turgut Kazan ise seçimlerin önemine dikkat çekerek, AKP'nin şimdi de baroları etkisi altına almak için yasal düzenlemeler hazırladığını belirtti.
Dünyanın en büyük baroları arasında yeralan İstanbul Barosu’nun genel kurulunun ilk gününde divan oluşumundan sonra İstanbul Barosu Başkanı avukat Doç. Dr. Ümit Kocasakal, açılış konuşması yapacak. Daha sonra gruplar adına yapılacak konuşmalardan sonra ise gündem doğrultusuna çalışmalara devam edilecek. İstanbul Barosu yönetimi üyelerinin kongre merkezine rahat ulaşımını sağlamak için “ücretsiz otobüs ve tekne servisi hizmetileri” gerçekleştirecek. Genel Kurul’da Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu seçimlere İstanbul Barosu Başkanı Doç.Dr. Ümit Kocasakal ve eski başkanlardan Muammer Aydın ile katılıyor. Kocasakal ve Aydın genel kurulda ikinci kez rakip olarak yarışacak. Baro Başkanı Kocasakal, “Ülkemize, ilkemize, cübbemize sahip çıkacağız” mesajıyla seçimlere katılırken, Aydın ise seçimlerin Önce İlke’nin iki adayı arasına geçeceğini savundu.
Çağdaş Avukatlar Grubu ( ÇAG), Katılımcı Avukatlar Grubu ( KAG) ve Özgürlükçü Hukuk Platformu ( ÖHP) da seçimler için birleşti. Üç grubun ortak adayı da kadın hakları savunucusu avukat Filiz Kerestecioğlu oldu. Bugüne dek hiç kadın başkan tarafından yönetilmeyen İstanbul Barosu’nda Kerestecioğlu seçilirse baro tarihinde bir ilki gerçekleştirmiş olacak. Seçimlere, AKP Hükümeti’ne yakınlığıyla bilinen Hukukun Üstünlüğü Platformu’nun adayı, Deniz Feneri Derneği denetçisi Rıza Saka katılıyor.
“Hukukun sesini kısma”
İstanbul Barosu eski başkanlarından avukat Turgut Kazan yaptığı yazılı açıklamada, AKP’nin yasal düzenlemelerle baroları elge geçirmek istediğini vurguladı. Kazan, siyasi iktidarın Avukatlık Yasası’nın 114 ve 90. maddelerinde değişiklik yapılmasını isteyen genelge ile “hukukun sesini bastırmanın yolunun arandığını” kaydetti. Kazan açıklamasında özetle şu görüşlere yer verdi:
“114. maddedeki değişiklikle, baralorun Türkiye Barolar Birliği’ne (TBB) seçeçeği deleğe sayısı ile oynanıyor. Örneğin 29 bin 142 üyeli İstanbul Barosu, 37, 40 üyeli barolarla eşitlenerek, adil ve demokratik bir adım atılmış oluyor. 90. maddedeki değişiklikle de baro organları ve TBB delegeleri, grupların aldığı oy sayısına göre belirlenecekmiş. Yani partilerin aldığı oy oranına göre, hükümet kurulması gibi bir şey. Baroları kilitleyip kör, sağır ve kötürüm yapmak istiyorlar. İşte AKP’nin demokrasi anlayışı.”
En Çok Okunan Haberler
- Emekliye iyi haber yok!
- Dönmek isteyen gençler için şartını açıkladı
- Devrim Muhafızları'ndan Suriye çıkışı
- Adnan Kale'nin ölümüne ilişkin peş peşe açıklamalar!
- İngiliz gazetesinden Esad iddiası
- 'Seküler müdür kalmadı'
- ‘Kartlar bloke edilebilir’ uyarısı!
- CHP'nin ilçe başkanından açıklama!
- Üniversite öğrencisi, trafikte öldürüldü
- İkinci elde 'Suriyeli' hareketliliği