AKP, CHP'nin önerisini masaya yatıracak

AKP, yarın toplanması beklenen MYK'de kritik konuları masaya yatırıyor. Geçen hafta ertelenen AKP MYK yoğun bir gündemle toplanacak. AKP'nin MYK'de, CHP'nin Anayasa'nın geçici 15. maddesinin kaldırılmasına ilişkin talebini, irtica belgesi ile ilgili son gelişmeleri ve bundan sonraki süreci, tatil programını ve IMF ile ilgili son gelişmeleri değerlendirecek.

Yayınlanma: 28.06.2009 - 10:20
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın toplanması beklenen, AKP MYK toplantısında son günlerde gündemden düşmeyen konular değerlendirilecek.

AKP, Taraf Gazetesi'nin gündeme getirdiği "AKP ve Gülen'i bitirme planı"nda yer alan iddialar ilgili gelişmeleri ve bundan sonra izlenecek yolu değerlendirecek

Genelkurmay Başkanlığı'nın belge ile ilgili açıklamaları, kamuoyunda ki yansımaları, AKP'nin belge ile yaptığı suç duyurusu değerlendirilecek. AKP'nin bundan sonra belge ile ilgili söylem ve açıklamaları da ele alınacak.

AKP içinde belge ile ilgili yapılan farklı değerlendirmelerin ardından ortaya çıkan sıkıntılar da toplantıda değerlendirilecek.
 

CHP'nin Anayasa yardımı

CHP'nin 12 Eylül darbecilerini koruyan Anayasa'nın geçici 15. maddesi ile ilgili olarak AKP'ye götürdüğü teklif MYK'nin önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor. AKP içinde CHP'nin talebi "önemli bir adım" olarak değerlendirildi.

Ancak, AKP CHP'nin bu talebine nasıl bir yanıt vereceğini MYK'de masaya yatıracak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'nin teklifine sıcak bakması halinde, değişiklik 4 Ağustos'ta TBMM Başkanı seçmek için olağanüstü toplanacak olan Meclis'te ele alınacak. AKP, ön şartsız CHP'nin teklifini benimserse Meclis 4 Ağustos değil, 1 Ağustos'ta olağanüstü toplantıya çağrılacak ve CHP'nin Anayasa değişikliği Meclis Genel Kurul'da görüşülecek.

AKP'nin CHP'nin teklifi ile ilgili ikinci kararı ise, yeni yasa yılına bırakılması. Bu konuda AKP Meclis Başkanını devreye sokarak Anayasa değişikli konusunda uzlaşı komisyonunun kurulmasını için harekete geçmesini isteyecek
 

IMF ile ilgili son gelişmeler

Aylardır süren, IMF ile ilgili görüşmelerde MYK'de masaya yatırılacak. "IMF ile anlaşmasak da olur" diyen Başbakan Erdoğan görüşmelerle ilgili son gelişmeleri MYK yöneticileri ile paylaşacak. IMF ile ilgili görüşmelerin Temmuz ayının ilk haftasında sonuçlanması bekleniyor.
 

Tatil programı

Meclis'in tatile girmesiyle rahatlayan Başbakan Erdoğan, tatilde de milletvekillerine "çalışın" diyecek. Devam eden il ve ilçe kongrelerinin yanı sıra Erdoğan miletvekilerinden seçim bölgelerine gitmelerini isteyecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler