AKP'de Gül kavgası büyüyor: Tayyar ve Kapusuz birbirine girdi

AKP'deki Abdullah Gül kavgası Twitter'da devam ediyor. AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın açıklamalarını hedef aldı. Tayyar'dan Kapusuz'a yanıt gecikmedi.

Yayınlanma: 11.08.2014 - 23:56
Abone Ol google-news

AKP'de Abdullah Gül kavgası büyüyor... AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın, Gül'ün sözler için "Aklı esir alan hırsı gözler önüne seren açıklamalar" demesi AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz tarafından sert tepkiyle karşılandı.

Kapusuz, isim vermeden Şamil Tayyar'ı hedef aldı, Tayyar'ın yanıtı Kapusuz'a yanıtı gecikmedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, "Görev süresi bittiğinde kurucusu olduğu partiye geri döneceği"ne ilişkin açıklamalarına tepki gösteren AKP'li Şamil Tayyar'ı hedef aldı. Kapusuz, Tayyar'ın ismini anmadan, "Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ün “Görevim bitince kurucusu olduğum partime geri döneceğim” açıklamasından birileri rahatsız olmuş. Doğrusu bu kesimlerin niye rahatsız olduğunu anlamış değilim" diye yazdı.

'AK TROLLER' DE ABDULLAH GÜL İÇİN DEVREYE GİRDİ

AKP'nin kurucusu olan, cumhurbaşkanlığı, başbakanlık ve bakanlık yapmış Gül'ün AKP'ye dönmesinden daha doğal bir şey olmayacağına dikkati çeken Kapusuz, şu ifadeleri paylaştı:

"Ne yani, birileri Sayın Abdullah Gül'ün CHP ya da MHP'de siyaset yapacağını mı zannediyordu? Kişisel olarak ben, Sayın Gül'ün bu açıklamalarını gayet yerinde buluyorum. Sayın Gül'ün bu beyanatları bir takım çevrelerin 'AKP bölünüyor' spekülasyonlarına karşı güzel bir cevap olmuştur. Bu süreçte parti dışından fitne üretmeye çalışan bazı kesimlere karşı uyanık olmalıyız. Özellikle AKP içerisindeki dava arkadaşlarımızın partiye zarar verecek açıklamalardan uzak durması gerekiyor. AKP hareketinin ortaya çıkmasında ciddi emek sarf etmiş Abdullah Gül'ün AKP'ye geri döneceğini açıklamasını 'sorumsuzluk' olarak nitelendirenlerin art niyetli olduğunu düşünüyorum."

Partinin kuruluşunda büyük emeği geçmiş, her türlü siyasi riski alarak davaya hizmet etmiş Gül'ü hedef alan açıklamaları yanlış bulduğunu belirten Kapusuz, "Sayın Abdullah Gül'e 'sorumsuz açıklamalar yapıyor' suçlamasını yöneltenleri bu hareketin sembol isimlerine karşı siyasi nezakete davet ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

TAYYAR'DAN YANIT GECİKMEDİ

Kapusuz'un bu sözlerine Şamil Tayyar'dan yanıt gecikmedi.

Tayyar, Twitter'da şu ifadeleri kullandı:

- Partileri şahıslar kurar sonra milletin malı olur. Partiler hiç kimsenin babasının çiftliği ve koltuk kaldıracı değildir. Liderine sahip çıkmayan, statüsü ne olursa olsun AK Parti adına ahkam kesemez.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler