AKP'nin patron örgütünden CHP'nin 'Asgari ücreti'ne karşı ilan

Başbakan, TÜSİAD’a “Asgari ücretin 1500 TL’ye çıkarılmasına neden karşı çıkmıyorsunuz?” diye sordu. Ses MÜSİAD’tan geldi. AKP’ye yakın dernek, gazetelere ilan verdi.

Yayınlanma: 01.06.2015 - 13:27
Abone Ol google-news

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) seçimlere bir hafta kala ulusal gazetelere siyasi partilerin vaatleri ile ilgili bir bildiri yayınladı.

Davutoğlu, CHP'nin asgari ücret vaatlerine ses çıkarmayan patronlara çattı

Bildiride şu ifadelere yer verildi:

‘Geçmişte popülist siyasi vaatler yüzünden sosyal güvenlik ve ekonomi gibi birçok alanda ağır bedeller ödeyen Türkiye, bugün seçim meydanlarında konusulanlardan çok daha fazlasını, daha gerçekçi hedefleri hak ediyor.’

Türkiye’nin, sürdürülebilir, istikrarlı bir büyüme modelinin nasıl oluşturulacağını, üretim, sanayi ve ihracatın nasıl güçlendirileceğini, güvenli bir yatırım ortamı için neler yapılacağını bilmeyi hak ettiği istenen bildiride, sandıktan çıkacak sonucun da olgunlukla ve demokrat bir tavırla karşılanması gerektiğinin altı çizildi. Bildiride ayrıca, iş dünyasının geçmişte ayağına vurulan bürokrasi prangalarından kurtulmayı, basiretli is adamlarının önünün açılması istendi.

Mitinglerde siyasi partilerinin kullandıkları dilin de eleştirdiği metinde, ‘Türkiye daha saygılı, daha seviyeli, daha olgun, daha çözümcü ve karşılıklı suçlamaların ötesine geçmeyi basarmış bir siyasi söylem ve üslubu hak ediyor’ denildi.



Çözüm Süreci ne pahasına olursa olsun, devam etmeli

Yayınlanan bildiride, Çözüm Süreci’ne de değinilerek,‘Türkiye milli birlik ve kardeşliği amaçlayan Çözüm Süreci’nden her ne pahasına olursa olsun  uzaklaşılmayacağından emin olmayı hak ediyor’ vurgusu yapılarak, dil, din, mezhep ve etnik kökene bakılmaksızın herkesin barış içinde yaşayacağı bir ülke olmayı hak ettiği ifade edildi.  İş dünyasının temsilcileri olarak bugüne kadar sahip olunan huzur, güven ve istikrar ortamının devam etmesinin istendiği bildiride ‘üzerimize düşen sorumluluğu gururla üstleniyoruz’ ifadelerine yer verildi. Bildirinin sonunda ‘Hepimiz daha mutlu bir Türkiye’yi hak ediyoruz’ denilerek bildiri metninin web ortamında e- imzaya açıldığı duyuruldu.

Davutoğlu CHP'nin vaadlerini eleştirip iş adamlarına çağrı yapmıştı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçen haftaki AKP İl Başkanları toplantısında CHP'nin "asgari ücret 1500 TL olacak" vaadini eleştirip "TÜSİAD’a çağrıda bulunuyorum. Ona bağlantılı medya kuruluşları. Çıksınlar istatistiksel hesap versinler, asgari ücret 1500 lira olursa kaç iş yeri kapanır. Bunun hesabını versinler. Konuşacaklarsa açıkça konuşsunlar. Bu ücretleri siz belirlediniz biz belirlemedik. CHP genel başkanı asgari ücretini artırmaya kararlıysa, izmir belediyesi çıkarsın asgari ücreti" demişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon