Alevi adaylar kazansa dahi atanmıyor

Alevi Vakıfları Federasyonu Onursal Başkanı ve Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, kamuda sınavı kazanan Alevilerin atamalarının yapılmadığını belirterek, 'Alevi kökenli bir kaç kaymakam adayı sınavı kazandığı halde atamalarının yapılmadı gerekçesiyle bana müracatta bulundu. Başbakan'a bunun doğru olup olmadığı yönünde defalarca çağrıda bulundum ancak yanıt alamadım. Toplumda Aleviler kamudan tasviye ediliyor şüphesi var' dedi.

Yayınlanma: 08.04.2011 - 13:52
Abone Ol google-news

Alevi Çalıştayı nihai sonuç kararında Aleviliğin yeniden tanımlanmak istendiğini belirten ve karara sert tepki gösteren Prof. Dr. İzzettin Doğan, kamudaki Alevilere yönelik ayrımcılığı ve çalıştay sonucunu gazetemize değerlendirdi. Necmettin Erbakan’ın iktadar ortağı olmasıyla birlikte Alevilerin kamudan tasviye edilmeye başlandığını belirten Prof. İzzettin Doğan,“Necmettin Erbakan ile bu konuda yaptığımız görüşmede iktadarın verdiği hevesle bazı arkadaşlarının bu yönde bir girişimde bulunmuş olabileceklerini söylemişti. Şimdi yine genç Alevi kökenli Kaymakan adayları bana başvurarak sınavı kazındıkları halde sözlü mülakatta bilerek elendiklerini söylüyorlar. Başbakan’a bu yönde yaptığım tüm çağrılara rağmen, yanıt alamadım.s Başbakan biran önce bu kaygıyı gidermeli” dedi. Toplumda Alevilerin kamu kuruluşlarında tasviye edildiği yönünde bir kaygının oluştuğunu anlatan Doğan,“Kamuda bir tane Alevi kökenli Vali, Emniyet Müdürü ve Müsteşar yok. Yine Başbakan Ergenekon sürecinde ‘yargıda dedelerden talimat alma dönemi bitti’diyerek açıkça mesaj vermişti. Aleviler kendini yalnız hissediyor. Aleviler devletten dışlanmamalı. Yalnız bırakılırlarsa bu bir iç soruna döner ve o zaman dış güçler o soruna sahip çıkar” diye konuştu.

Aleviliği yeniden tanımlamak istediler

Alevi Çalıştayı nihai sonuç raporuna da değinen Prof.Dr İzzetttin Doğan, “Bakan ve çevresindekiler Aleviliği yeniden tanımlamak istediler. Bu tam bir kara mizahtır. Alevilikle hiç bir ilişkisi olmayan kişeleri biraraya toplayarak sonuç elde edilemez. Aleviliğin tanımlanmaya ihtiyacı yok. Aleviler Anayasa’nın 10. maddesindeki eşit yurttaşlık hakkından yararlanmak istiyor” dedi. Doğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Alevi sorunun çözümüne ilişkin herhangi bir görüşme talebinin gelmediğini CHP’nin projesini de beklediklerini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler