Altındağ'da gerilim büyüyor; Suriyelilere ait ev ve işyerlerine saldırı

Ankara’nın Altındağ ilçesinde, 18 yaşındaki Emirhan Yalçın'ın bıçaklanarak öldürülmesinin ardından, mahallede toplanan yüzlerce kişi Suriyelilerin ev ve iş yerlerini taşladı. Olayların büyümesi üzerine mahalleye çevik kuvvet polislerin sevk edildiği aktarıldı. Ankara Valiliği açıklamada bulundu.

Yayınlanma: 12.08.2021 - 00:24
Altındağ'da gerilim büyüyor; Suriyelilere ait ev ve işyerlerine saldırı
Abone Ol google-news

Ankara’nın Altındağ ilçesine bağlı Battalgazi Mahallesi’nde bulunan bir parkta dün gece iki grup arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Kavgaya dönüşen gerilimde bıçakla yaralanan Emirhan Yalçın (18) kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmesi sonrası mahallede toplanan yüzlerce kişi Suriyelilerin ev ve iş yerlerini taşladı.

Bıçaklı yaralanma olayının ardından açıklama yapan Ankara Valiliği, iki kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu.

Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada ise, "Altındağ ilçesinde 10/08/2021 tarihinde bir parkta iki grup arasında yaşanan kavgada silahlı saldırı sonucunda bir kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmıştır. Bu kapsamda gözaltına alınan şüpheli Y.A.A. ve A.M.A., savunmalarının alınmasının ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmışlardır" denildi.

SURİYELİLERE AİT EV VE İŞYERLERİ TAŞLANDI

İlçeye bağlı Önder mahallesinde kalabalık bir grup Suriyelilere ait ev ve iş yerlerini taşlamaya başladı.

Olayların büyümesi üzerine mahalleye çevik kuvvet polislerin sevk edildiği aktarıldı ancak bölgede bulunanlar polis müdahalesinin yetersiz kaldığını aktardı. Suriyelilere ait olduğu ileri sürülen bazı dükkanlar ve araçlar tahrip edildi.

Gerilimin artması üzerine mahalleye çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edilirken, mahalleye giriş-çıkışlar sınırlandırıldı. Yalçın’ın hayatını kaybetmesi sonrası mahallede toplanan yüzlerce kişi Suriyelilerin bulunduğu evleri taşladı, işyerlerine saldırdı. Polis kalabalıklaşan grupları dağıtırken, mahallede kalabalığın sokaklarda taşlarla bekleyişi sürüyor.

Birçok Suriyeli göçmenin güvenlik endişesiyle evlerinden ayrıldığı, bazılarının da saldırganlar tarafından yağmalandığı öne sürüldü.

BABACAN'DAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. Babacan, "Emirhan Yalçın evladımızın öldürülmesi canımızı yaktı. Genç kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine sabır diliyorum. Hiçbir fail; etnik kimliğiyle tanımlanamaz. Suç şahsidir. Vatandaşlarımızı sağduyuya, güvenlik güçlerini de Altındağ’daki şiddeti derhal dindirmeye çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

YENEROĞLU'NDAN TEPKİ

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu da sosyal medya hesabı üzerinden, "İktidarın sorumsuzluğu ve politikasızlığına muhalefetten kışkırtıcı ve ötekileştirici söylemleri de eklenince geriye bu korkunç fotoğraflar kaldı. Bir daha yaşamamak için neler yapmamız gerektiğini ucuz popülizm, slogan ve boş vaatlerle değil, aklı selimle tartışmalıyız" dedi.

HDP: GÜVENLİ YAŞAM HAKKINI SAVUNMALIYIZ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Ankara’nın Altındağ ilçesinde göçmenlere karşı başlatılan saldırılar, derhal toplumun bütün kesimleri ve siyasi muhalefet ile durdurulması gereken bir noktaya gelmiştir. Herkese çağrımızdır, bu vahim noktayı görmeli ve her şeyden önce güvenli yaşam hakkını savunmalıyız" denildi.

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Altındağ ilçemizde bu akşam meydana gelen bir takım gösteri ve olaylar vatandaşlarımızın soğukkanlılığı ve emniyet güçlerimizin yoğun çalışmaları sonucu an itibariyle sona ermiştir. Halkımızın provakatif haber ve paylaşımlara itibar etmemeleri önemle rica olunur" denildi.

NE OLMUŞTU?

Ankara'nın Altındağ ilçesinde bir parkta çıkan bıçaklı kavgada 2 kişi yaralandı. Şüphelinin mülteci olduğu haberinin yayılmasının ardından ise mahallede yaşayanlar, mültecilere ait işyerleri ve araçlara zarar verdi. Altındağ Kaymakamı Cumali Atilla'nın olay yerine gelmesi sonrası olaylar yatıştı.

Dün akşam (10 Ağustos 2021 Salı) Battalgazi Mahallesi'nde bulunan bir parkta meydana gelen olayda, iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine iddiaya göre mülteci Y.A, yanında bulunan bıçakla Emirhan Yalçın ve Ali Yasin Güler'i yaraladıktan sonra kaçtı.

Yaşanan olayın ardından mahallede yaşayanlar parkta toplandı ve ardından mültecilere ait evlere, iş yerlerine ve araçlara zarar verdi.

Görüntülere sosyal medyada tepki yağdı ve sağduyu çağrıları yapıldı. Birçok yurttaş yaşananlardan iktidarın sorumlu olduğunu dile getirdikleri paylaşımlar yaptı. 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler