Alzheimer için umut ışığı
Beyin dokularına zarar vermeden, kontrollü uygulanan ultrason tedavisinin beyinde oluşan tahribatı onararak hafızayı geliştirdiği ortaya çıktı. Deneyin Alzheimer hastaları için umut olacağı düşünülüyor.
Bilim insanları, Alzheimer ile savaşta bölgesel ultrason ışınları şeklinde verilen yeni bir tedavi yönteminin bulunmuş olabileceğine inanıyor. Yeni yöntemi henüz sadece farelerde test eden araştırmacılar beyindeki Alzheimer ile ilişkilendirilen ve plak ismi verilen, bazı özel proteinlerin ultrason ışınları ile beklenildiğinden iyi temizlendiğini ve bunun da hafızayı geliştirdiğini ortaya koyduklarını açıkladı. Avustralya’nın Brisbane kentinde bulunan Queensland Üniversitesi’nde yapılan deneyde araştırmacılar, genetik yapısı değiştirilmiş farelere birkaç hafta boyunca ultrason tedavisi verdi ve hayvanların beyin dokusunda hasar oluşmadan, Alzheimer’a neden olan doku plağının yüzde 75’inin temizlendigini fark etti. Ayrıca hayvanların hafızalarının da geliştiği ortaya kondu.
Journal Science Translational Medicine dergisinde çıkan araştırmanın yazarlarından Juergen Goetz, Alzheimer’a karşı yaptıkları bu deneysel çalışmada bu denli büyük bir etki beklemediklerini, fakat henüz insanlı teste başlamak için birkaç yıla ihtiyaç duyulduğunu açıkladı. Dünyada yaklaşık 50 milyon insanı etkileyen Alzheimer’ın 2050 yilinda 135 milyona ulaşması bekleniyor.
En Çok Okunan Haberler
- Emekliye iyi haber yok!
- Devrim Muhafızları'ndan Suriye çıkışı
- Adnan Kale'nin ölümüne ilişkin peş peşe açıklamalar!
- Dönmek isteyen gençler için şartını açıkladı
- İngiliz gazetesinden Esad iddiası
- 'Seküler müdür kalmadı'
- CHP'nin ilçe başkanından açıklama!
- ‘Kartlar bloke edilebilir’ uyarısı!
- Üniversite öğrencisi, trafikte öldürüldü
- İkinci elde 'Suriyeli' hareketliliği