'Anadolu Ateşi' rüzgarı Antalya'da esti

Antalya'da sezon açılışını yapan ''Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'' yabancı sanatseverlerle buluştu.

Yayınlanma: 04.05.2013 - 11:44
Abone Ol google-news

Gloria Aspendos Arena'da gerçekleştirilen gösteriyi, yerli ve yabancı yaklaşık 5 bin turist izledi.

Sezonun ikinci temsili olmasına rağmen sanatseverler, dans gösterilerine yoğun ilgi gösterdi.

Topluluk, halk danslarını bale, modern dans ve dansın diğer disiplinleri ile sentezleyerek, modern standartlarda bir gösteriyi izleyicilerin beğenisine sundu. Topluluğun 2 saat süren performansları seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan,  yaptığı açıklamada, Antalya'daki sezon açılışının ikinci oyununu yaklaşık 5 bin kişi önünde sergilediklerini belirterek, sezonun başında olmalarına rağmen bu sayının çok iyi olduğunu söyledi. Dünyanın birçok ülkesinde Anadolu Ateşi'nin sahne aldığını ve bunun olumlu yansımalarını gördüklerini ifade eden Erdoğan, çok farklı izleyici profiline ulaştıklarını kaydetti.

Anadolu'nun binlerce yıllık kültür ve tarih mozaiğinin ateşini tüm dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini anlatan Erdoğan, şunları belirtti:

''En son Katar, Rusya, Sibirya ve Ukrayna'da ülkemizin eşsiz güzelliklerini anlatmaya, tanıtmaya çalıştık. Anadolu Ateşi'ni ancak iklim şartları durdurabilir, aksi takdirde her ülkeye çeşitli turnelere gidiyoruz. Antalya'da sezon sonuna kadar bir kast sabit gösteriler yaparken, diğer bir kastımız da dünyayı gezmeye devam edecek. Toplamda 380 kişilik çok geniş bir ekibiz ancak sahnede bu atmosferi yaşamak isteyen binin üzerinde öğrencimiz var. Gittikçe büyüyen, gelişen ve dünyanın her yerine yetişebilen bir topluluk olduk.''

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, kasım ayı sonuna kadar Antalya'da Gloria Aspendos Arena'da yerli ve yabancı turistlere gösterilerini sunmaya devam edecek.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler