Anne ve 2 çocuğu ölü bulundu

Adana'da, evlerinde ölü bulunan anne ve iki çocuğunun ölümüyle ilgili araştırmayı sürdüren güvenlik güçlerinin, kadının önce çocuklarını boğarak öldürdüğü, daha sonra intihar ettiği ihtimali üzerinde durduğu bildirildi.

Yayınlanma: 16.10.2009 - 18:09
Abone Ol google-news

Adana'da, evlerinde ölü bulunan anne ve iki çocuğunun cesetleri, Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Merkez Seyhan ilçesi Sarıhamzalı Mahallesi, 47028 Sokak'taki bir evde, anne Songül Toramantekin ve çocukları Sümeyye (4) ve Yasir'in (6) ölü bulunmasıyla ilgili olay yerinde yapılan inceleme tamamlandı.

Cumhuriyet Savcılığı ile Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekiplerinin çalışmasının ardından cesetler, otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Adana'da, akşam saatlerinde, bir anne ve iki çocuğu, kadının babasına ait evde ölü bulunmuş, ilk incelemede, boğularak ölüm tespit edilmişti.

Annenin ''ölümümüzden kimse sorumlu değildir'' şeklinde mektup bırakması nedeniyle önce çocuklarını boğarak öldürdüğü, ardından yine aynı şekilde intihar ettiği ihtimali ağırlık kazanmıştı.

Emniyet Müdürü açıklamaları

Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, akam saatlerinde, merkez Seyhan ilçesi Sarıhamzalı Mahallesi, 47028 Sokak'taki bir evde, anne ve iki çocuğunun ölü bulunması üzerine olay yerine gelerek ekiplerden bilgi aldı.

Kesmez, olay yerinden ayrılırken gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada, olayda, intihar şüphesinin ağırlık kazandığını ancak, Cumhuriyet Savcısı inceleme yapmadan kesin bir şey söylemenin mümkün olmadığını bildirdi.

Anne Songül Toramantekin'in 35 yaşlarında, çocukları Sümeyye'nin 4, Yasir'in ise 6 yaşlarında olduğunu belirten Kesmez, şunları söyledi:
''Her üçü de boğulma sonucu ölmüş. Henüz savcı bey gelmediği için dört dörtlük bir inceleme yapamıyoruz, cesetleri yerinden oynatamıyoruz. Görümcesi görüyor ve haber veriyor. Kapı kilitli olduğu için pencereden bir çocuk içeri girip kapıyı açıyor.''

Kesmez, anne ve çocuklarının cesetlerinin aynı odada olduğunu, bir de intihar notunun bulunduğunu, genç kadının bu notta, ölümlerinden hiç kimsenin sorumlu olmadığını yazdığını belirterek, ''Şu anda intihar dışında bir sebep gözükmüyor ama inceleme yapılacak. Anne önce iki çocuğunu boğmuş gözüküyor, daha sora kendini boğmuş. Çünkü, boynunda eşarp var. Anne, yerde uzanarak boynuna eşarp bağlayıp kendini boğmuş olabilir'' dedi.

Evin kapısının kilitli olduğuna dikkati çeken Kesmez, ''Bir de içeride, kapının üzerinde anahtar var. Bu durum, dışarıdan girip birinin bu işi yapmış olacağı ihtimalini zayıflatıyor. Tabii ki, olay incelendikten sonra net bir şekilde açığa kavuşacak'' diye konuştu.

Kesmez, kadının evlendiği ilk yıllarda da intihar girişiminde bulunduğunu tespit ettiklerini, baba Salih Toramantekin'in bilgisine başvurulduğunu kaydetti.

Bu arada, anne ve çocuklarının ölü bulunduğu evin, genç kadının babası Nedim Aydın'a ait olduğu, olay sırasında evde kimsenin bulunmadığı, genç kadının annesinin taziye ziyaretinde bulunmak üzere Kozan'daki bir yakınlarını ziyarete gittiği kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler