Anonymous'tan NATO'ya posta

Bir NATO raporunda 'kurum ve şirketler için tehlike' olarak nitelendirilen siber-aktivistler grubu Anonymous, NATO'ya 'yolumuza çıkma' uyarısında bulundu.

Yayınlanma: 10.06.2011 - 11:04
Abone Ol google-news

Türkiye’de 22 Ağustos’ta yürürlüğe girecek filtre uygulamasının getireceği kısıtlamaları protesto için dün bazı kamu kurumlarının sitelerine geçici siber-saldırıda bulunan uluslararası siber-aktivistler grubu Anonymous bu kez de NATO’yu uyardı.

Yeni tarihli bir NATO raporunda ‘askeri, kamusal ve kurumsal dosyalara sızma tehlikesi var’ şeklinde değerlendirilen grup, bugün yayımladığı açıklamayla NATO’ya ‘yolumuza çıkmayın” uyarısında bulundu.

NATO’nun raporunda şu ifadeler yer aldı: “Kimliği belirsiz hacker ve aktivistlerden oluşan uluslararası grubun binlerce üyesi olduğu ancak belli üyelik prosedürleri bulunmadığı biliniyor. Yaptıkları saldırılar ne kadar çok tekrarlanırsa, karşı önlemlerin geliştirilmesi, uygulanması, gruba nüfuz edilerek ilgililerin mahkum edilmesi ihtimali de artıyor.”

Anonymous, NATO raporuna cevaben bugün yaptığı açıklamada ‘bize meydan okuma hatasını yapmayın’ ifadesini kullandı. Kimsenin yaşam tarzını tehdit etme niyetinde olmadığını belirten grup açıklamaya şöyle devam etti: Hiç kimseye hiç bir şeyi dikte etme niyetimiz yok. Hiç bir ulusu terörize etme niyetimiz de yok. Eylemlerimizin amacı yönetim ve karar gücünün hükümetler ve şirketlerden halka geri döndürülmesidir. Anonymous’a meydan okuma hatasını yapmayın. Zaten başsız olan bir yılanın başını kesebileceğiniz gibi yanlış bir inanca kapılmayın. Hydra’nın bir başını keserseniz yerine 10 tanesi çıkar. Bir ‘Anon’u engellerseniz, kızgınlıkla bilenmiş 10 başka Anon bize katılacaktır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler