AP'nin önemli isimleri Ankara'da

Ankara'daki temaslarına başlayan Avrupa Parlamentosu (AP) Dışişleri Komisyonu heyeti, yarın en üst düzeyde kabul edilecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile yarın görüşecek heyette "Türkiye'ye Evet" kitabı yayımlanan Fransa Eski Başbakanı Michel Rocard, Sosyalist Grubu başkan yardımcısı Hannes Swoboda, genişleme stratejisi raportörü Elmar Brok, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Joost Lagendijk ve Türkiye raportörü Ria Oomen-Ruijten de yer alıyor.

Yayınlanma: 24.11.2008 - 13:53
Abone Ol google-news

TBMM’de Dışişleri Komisyonu üyeleriyle bir araya gelen ve öğleden sonra da TBMM’deki çeşitli komisyonlarla temaslarını sürdüren AP heyeti, Ankara’da çok yoğun ve üst düzey bir program uyguluyor. AB Genel Sekreteri Oğuz Demiralp ile bir görüşmeyi içeren programa göre, heyet, yarın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Dışişleri Bakanı ve Baş Müzakereci Ali Babacan tarafından kabul edilecek.

Sivil toplum temsilcileriyle buluşacak AP heyeti, üyelerinin isimleri ile dikkat çekiyor. Türkiye eski raportörü ve Sosyalist Grubu Başkan Yardımcısı Hannes Swoboda’nın başkanlığındaki heyette Cumhurbaşkanı François Mitterrand döneminde başbakan olarak görev yapan sosyalist Michel Rocard da bulunuyor. 1994'ten beri AP üyesi olan ve “Türkiye’ye Evet” kitabını yayımlamış Rocard, son dönemde Türkiye’nin AB üyeliğini güçlü bir biçimde savunan konferanslar veriyor.

Dokuz parlamenterden oluşan heyette ayrıca Genişleme Stratejisi Raportörü Alman Elmar Brok, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Hollandalı Joost Lagendijk, Türkiye Raportörü Hollandalı Ria Oomen-Ruijten, Türkiye'yi çok yakından izleyen İngiliz liberal Andrew Duff, Türk kökenli Bulgar liberal Metin Kazak ile Polonyalı üyeler Konrad Szymanski ve Zbigniew Zaleski de yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler