'Arkadaşlarımıza yapılanların hesabı verilmeli'

Eşitlik ve Demokrasi Partisi(EDP) Gençlik Meclisleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto eden Genç-Sen üyesi öğrencilere polisin sert müdahalesi konusunda İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Özsavaş ile AKP Hükümeti'ni hesap vermeye çağırdı.

Yayınlanma: 07.12.2010 - 12:07
Abone Ol google-news

EDP Gençlik Meclisleri'nden yapılan yazılı açıklamada 4 Aralık Cumartesi günü Dolmabahçe'de Başbakan'ın rektörlerle yaptığı ve üniversitelerin geleceğinin konuştuğu toplantıya katılmak isteyen üniversite öğrencilerinin acımasız biçimde polis şiddetine maruz kaldığı ifade edilerek, "Genç-Senli arkadaşlarımıza yapılan saldırı AKP hükümetinin demokrasi söyleminde ne kadar 'tutarlı' olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Genç-Senli arkadaşlarımıza uygulanan şiddet, hamile bir arkadaşımızın bebeğini düşürmesine sebebiyet verecek derecedeki vahşet, suçsuz yere gözaltına alınmalar, öğrencilerin söz ve karar haklarını gasp etmekten başka bir şey değildir" denildi.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve hiçbir uyarı yapmaksızın çevik polislere "saldırın emrini verdiği öne sürülen Beyoğlu Emniyet Müdürü Gökhan Özsavaş ile AKP Hükümeti'nin, yapılanın hesabını vermeye çağırıldığı açıklamada şunlar kaydedildi:
"Gaz bombası atarak, coplayarak, döverek öğrenciler asla susturulamaz. Geleceğimizi belirleyen kararlar biz olmadan alınamaz. Dört yanı copla, baskı ve şiddetle örülü kof demokrasi anlayışı bu ülkeye yakışmıyor. Biz 'herkes için demokrasi' diyenler öğrencilerin yaşamlarını etkileyecek her konuda söz ve karar sahibi olduğu demokratik bir ortam istiyoruz. Sahtesini değil, gerçek demokrasi istiyoruz. Geleceğimizi ilgilendiren tüm konularda söz, yetki ve karar hakkımız için sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler