Arnavutluk siyasi krizinde son gelişme

Arnavutluk'ta 28 Haziran'daki genel seçimde usulsüzlük yapıldığını ileri sürerek parlamentoyu boykot eden ve ülke genelinde protesto gösterileri düzenleyen ana muhalefet partisi Sosyalist Partinin lideri Edi Rama, Cumhurbaşkanı Bamir Topi ile görüştü.

Yayınlanma: 11.12.2009 - 13:56
Abone Ol google-news

Ülkedeki siyasi krizin çözümü için neler yapılması gerektiği konusunda Topi'ye görüşlerini açıkladığını belirten Rama, gelişmelerden büyük kaygı duyduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanından oyların yeniden sayılması konusunda destek istediğini kaydeden Rama, "Ülkemizde demokrasi krizi var. Sorunun daha fazla zaman kaybedilmeden çözülmesi gerekir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı basın merkezinden yapılan açıklamada da Bamir Topi'nin, sorunun çözümü için taraflar arasında arabuluculuğa hazır olduğu bildirildi.

Topi'nin Edi Rama'nın ardından, Başbakan Sali Berişa ile de bir araya gelmesi bekleniyor.
Arnavutluk'ta 28 Haziranda yapılan genel seçimler sonunda, 140 sandalyeli parlamentoda Demokratik Parti öncülüğündeki "Değişim İttifakı" koalisyonu 70, ana muhalefet partisi Sosyalist Parti öncülüğündeki "Değişim Birliği" 66, "Bütünleşme için Sosyalist İttifak" 4 milletvekilliği kazanmıştı. Koalisyon hükümeti, "Değişim İttifakı" ile "Bütünleşme İçin Sosyalist İttifak" arasında kurulmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler