Aşırı sağcılardan 'Yahudi gururu' yürüyüşü

Aşırı sağcılar, İsrail'deki İslami Hareket'in Tel Aviv'in Arap nüfusunun da yaşadığı Yaffa bölgesini kontrol altına aldığı iddiasıyla bir yürüyüş düzenledi.

Yayınlanma: 02.03.2011 - 12:27
Abone Ol google-news

"Yahudi Gururu" adı altında düzenlenen ve Yaffa sakinleri ile Tel Aviv Belediye Başkanının "provokasyon" olarak nitelendirdiği yürüyüş sırasında, İsrail polisi yürüyüşçülere engel olmak isteyen İsrailli solculardan 16'sını tutukladı.

Yaklaşık 70 kişilik aşırı sağcı grubun yürüyüşü nedeniyle, erken saatlerden itibaren çok sayıda sınır polisi ve özel güvenlik kuvvetleri Yaffa'ya yığıldı. Bölgenin Arap sakinleri de yürüyüşü protesto etmek için işyerlerini kapattı.

Yürüyüşe, İsrail aşırı sağının tanınmış aktivistlerinden Baruh Marzel ile İtamar Ben-Gvir'in yanı sıra Ulusal Birlik Partisi milletvekili Michael Ben-Ari de katıldı. Marzel burada yaptığı konuşmada, "İslami Hareket'in Yaffa'da çok güçlü olduğunu" ileri sürdü. Ben-Ari de tüm bölge sakinlerine evlerine İsrail bayrağı asmaları çağrısı yaptı.
Bölgede yerleşik Arapların örgüt ve dernekleri, Arapları uyararak olaylara karışmaktan kaçınmalarını istedi.

Aşırı sağcıların yürüyüşüne, Yaffa'nın özellikle Yahudi sakinleri tepki gösterdi. Tel Aviv Belediye Başkanı Ron Huldai de yürüyüşe karşı çıktı ve "ciddi bir provokasyon" olarak nitelendirdi.
Araplar ile Yahudilerin bir arada yaşadığı Yaffa'nın 46 binlik nüfusunun 17 binini Araplar oluşturuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler