Ayasofya ve Topkapı'da randevulu sistem

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Efes Antik Kenti, Topkapı Sarayı ve Ayasofya'da doğal erozyon olduğunu belirterek, randevulu sisteme geçilmesi için çalışmalar yapıldığını söyledi.

Yayınlanma: 05.06.2012 - 09:15
Abone Ol google-news

Özaslan, bazı günlerde 15 bin ziyaretçinin aynı anda gezdiği Selçuk İlçesi'ndeki Efes Antik Kenti'nin artık yorulduğunu belirtti.

Efes'te doğal erozyon yaşandığını kaydeden Özaslan, antik kentin UNESCO Dünya Mirası listesine girmesi için çaba harcadıklarını kaydetti.

Özaslan, oluşturulacak alan yönetimi çerçevesinde randevulu sisteme geçilmesi gerektiğini kaydetti.

Özaslan, UNESCO'nun Dünya Mirası yedek listesinde olan Efes ile Bergama'nın asıl listeye alınması için yoğun çabalar harcandığını söyledi.

Türkiye'nin dünyaca ünlü tarihi miraslarından özellikle üçünün yoğun ziyaretler nedeniyle yorulduğunu ve doğal erozyon yaşadığını belirten Bakanlık Müsteşarı Özaslan, "Efes başta olmak üzere Ayasofya ve Topkapı'da ziyaret yönetim planlaması yapılmalı. Tüm dünyada bu tür yerlerde ziyaretler sistemli ve randevulu yapılıyor. UNESCO İçin hazırlanan yönetim planı çerçevesinde bu üç yerin ziyaretinde randevulu sisteme geçilecek" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler