"Ayrı sınıf" damgası
Bazı özel okullarda 66-72 aylıklar için ayrı sınıf açılıyor. Özel Okullar Birliği Başkanı Cem Gülan, "Aynı okul içinde 69 aylıklar, 72 aylıklar diye ayrı sınıflar açmak çok yanlış. Bu durum ileri yaşlarda çocukları olumsuz etkileyebilir" dedi.
Bazı özel okullarda 66-72 aylıklar için ayrı sınıf açılıyor. Oysa 66 aylık bir çocukla 84 aylık bir çocuğun aynı sınıfta olması da minikler için ayrı sınıflar açılması da sağlıklı bir durum değil. Özel Okullar Birliği Başkanı Cem Gülan, “Aynı okul içinde 69 aylıklar, 72 aylıklar diye ayrı sınıflar açmak çok yanlış. Ayıran okullar, ‘1-2 sene sonra birleştireceğim’ diyor, ama bu durum ileri yaşlarda çocukları olumsuz etkileyebilir. Hepsini aynı sınıfa koyup, farklılıkları onlara belli etmeden gidermek gerekir” dedi.
Özel okulların kaos yaşamayacağını, çok talep olsa bile sınıf mevcutlarının 30’u aşamayacağını belirten Gülan, 1. sınıf müfredatının hafifletilmesiyle ilgili olarak şunları söyledi:
“Sürekli ilk 3 ayın motor becerilerinin gelişimine ayrıldığı, çocuklara yüklenilmeyeceği söyleniyor. Müfredata okumaya hazırlık, oyun, egzersiz konulduğu söyleniyor. Sadece 1. sınıf müfredatının hafifletilmesi yetmez, ilköğretimin tamamının gözden geçirilmesi gerekir. Her yıl bir sınıf müfredatı mı değişecek? 1. sınıf hafiflerse 2. sınıf müfredatı nasıl olacak?”
Rapor kuyruk gibi olur
Okulları değil, çocukları düşündüğünü vurgulayan Özel Okullar Birliği Başkanı, “Anne-babalara, her gün her şeyin değiştiği bir sistemde öneride bulunmak istemiyorum. Ama benim 60-66 aylık çocuğum olsaydı kesin olarak göndermezdim. Rapor sicil gibi kuyruğunda dolaşır korkusuyla geleceğe damga bırakmak da istemezdim, ama içim kan ağlasa da raporu alırdım. Raporda, ‘gelişimi ve zekâsı tamamlanamış’ yazacak, ama bir de şu var: Kahramanca bu raporu alanlar, bunu madalya gibi de taşıyabilirler. İleride ‘Sisteme karşı çıktım’ diyebilirler” dedi.
Gülan, rapor almayı düşünen velilere, yönetmelikte ‘okula uyum sağlayamayan’ ifadesi olması nedeniyle okullar açıldıktan 1 hafta 10 gün sonra rapor almaları önerisinde bulundu.
Anaokulları batabilir
66 aylık çocukların anaokulları yerine ilkokula başlamasıyla anaokullarının batma tehlikesi yaşadığını, yaklaşık 2 bin anaokulu çalışanının işten çıkarılabileceğini belirten Gülan, “Anaokulları bu yıl 36 ayın altındaki çocukları da almak istiyor, ama bu durum yönetmeliklerde yok. 36 ay altı çocukların da alınabilmesi için çalışmalar yapılıyor” diye konuştu.
İmza kampanyası
4+4+4 eğitim sistemi ile 60 aylık çocukların okula başlamasına karşı harekete geçen Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisi, dün Cağaloğlu’ndaki İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde “5 yaşında çocuğumu okula göndermiyorum” kampanyasının başlattı. “5-5.5 yaşındaki çocuklar zihinsel, fiziksel, sosyal ve psikolojik açıdan ilkokula hazır değildir. Çocuklarımızı 4+4+4 karanlığına teslim etmeyeceğiz”, “Patrona köle, AKP’ye imam olmayacağız”, “Okullarımızı AKP’ye bırakmayacağız” yazılı pankart ve dövizler taşıyan Halkevleri üyeleri ve veliler, “Karanlığa teslim olmayacağız”, “4+4+4’ü durduracağız” sloganları attı. Burada grup adına açıklamayı okuyan Kader Yeşilırmak, “Ceza tehditleriyle çocuklarımızı ilkokula göndermemizi isteyenlere diyoruz ki, sizin 4+4+4 eğitim sisteminiz, yaptığınız hiçbir uygulama meşru değil. Çocuklarımızı bu ucube sistemi yaratanlara teslim etmeyeceğiz. Çocuklarımızı zorla ilkokula kaydetmenize izin vermiyoruz” dedi.
En Çok Okunan Haberler
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- Emekliye iyi haber yok!
- Devrim Muhafızları'ndan Suriye çıkışı
- Adnan Kale'nin ölümüne ilişkin peş peşe açıklamalar!
- İngiliz gazetesinden Esad iddiası
- Dönmek isteyen gençler için şartını açıkladı
- 'Seküler müdür kalmadı'
- CHP'nin ilçe başkanından açıklama!
- Üniversite öğrencisi, trafikte öldürüldü
- ‘Kartlar bloke edilebilir’ uyarısı!