Babacan'dan Economist'e yaylım ateşi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ''The Economist'' dergisinde yayımlanan makale ile ilgili değerlendirmesinde, ''Bu kuruluş sürekli olarak taraf olan bir kuruluştur, yani tarafsız haber yapma derdinde değildir'' dedi.

Yayınlanma: 09.06.2011 - 11:52
Abone Ol google-news

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bir televizyon kanalında katıldığı programda soruları yanıtladı. Babacan, The Economist dergisinin bir kanaati oluşturduğunu ve o kanaatini okurlarına empoze ettiğini iddia ederek, şunları söyledi:

''Bu kuruluş sürekli olarak taraf olan bir kuruluştur, yani tarafsız haber yapma derdinde değildir. Onu okuyanlar da zaten dünyayı takip edip hani bir kanaat oluşturmaya çalışan bir kitledir. Türkiye'yi okuyan birisi Türkiye ile ilgili böyle bir kanaatin olur, olmaz diye onu alır ve okur. Dolayısıyla, onların ne yazıp yazmadığından öte, bana göre Ana muhalefet partisi CHP'nin tutup da bu makaleyi miting meydanlarında dillendirmesidir, garip olan budur. Yani gücünü halktan alma yerine, halka hitap ederken, 'Bakın elin adamı bizi destekliyor' diye bunu miting alanlarında kullanabilmektir. Yani bu gerçekten adında 'halk' ibaresi geçen partinin Genel Başkanının böyle 'yabancı bir yayın kuruluşu beni destekliyor' diye hani adeta sevindirik olup, meydanlarda bunu kullanması işin çok çok garip bir yanı.

Daha önce de bunu yaptılar, İsrail'e göz kırpan bir politika söylemi, 'Biz seçilirsek sizinle aramızı düzelteceğiz merak etmeyin, o Mavi Marmara işte çok yanlış bir iştir, ben olsam yapmazdım' gibilerden göz kırpıyor. Yani ne demek? Yurt dışından, İsrail'den, şundan bundan gelecek destekle iktidar olabileceğini zannediyor. Halbuki bu millet, bu halk böyle yaklaşanların, böyle düşünenlerin cevabını sandıklarda gayet güzel verir, bizim ondan en küçük kuşkumuz yok.''
 

''Kaybedecek vaktimiz yok"

Babacan, 2023'ü hedefleyen bir siyasi parti olduklarını belirterek, 2023 hedeflerine göre yürümek değil, koşmak zorunda olduklarını, kaybedecek vakitlerinin olmadığını söyledi.
Seçimde hedefleri ve çıtalarının yüksek olduğunu ifade eden Babacan, yeni bir anayasayı gerçekleştirecek bir Meclis aritmetiğini, koltuk sayısını yakalayabilmek için de son saate kadar çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.
 

Yasama Paketleri

Gelecek dönem için istihdamla ilgili bir yasama paketi üzerindeki hazırlıklarının oldukça ilerlediğini belirten Babacan, yatırım ortamını iyileştirmeye, yatırımcının Türkiye'de işini kolaylaştıracak adımların atılacağı ve İstanbul Finans Merkezi ile ilgili yasama paketlerinin söz konusu olduğunu belirtti. Babacan, ''Bunlar yasal düzenlemeler anlamında baktığımız hazırlıklar'' dedi.

Bugünkü Türkiye'nin cari açık konusunu da dikkate alan bir orta vadeli program güncellemesinin olacağını ifade eden Babacan, ''Önümüzdeki dönem de 2011'in ikinci yarısına ve 2012, 2013 ve 2014'e kadarki süreye detaylı bakan bir orta vadeli program. Bunun hazırlıklarına zaten başlamış durumdayız. Ben öyle tahmin ediyorum ki, seçimler bitip de Bakanlar Kurulu oluşturduktan sonra birkaç ay içerisinde bunların hazırlıkları tamamlanır, uygulama başlar. Meclis açıldıktan sonra da yasama adımları atılır'' diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler