Bahçeli: Ne işimiz var diyenler, cahildir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Libya'ya asker gönderilmesine karşı çıkan muhalefete yönelik, “Ne işimiz var Suriye'de, ne arıyoruz Libya'da diyenler, görevli ve taşeron değillerse kesinlikle tarih ve coğrafya cahilleridir” ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 12.01.2020 - 12:30
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, Milletvekilleri ve İl Başkanları Ortak Toplantısı"nın kapanışında konuştu. 

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkan başlıklar şunlar:

ABD-İRAN GERİLİMİ

Irak'ın 2003'teki işgalinden sonra 1.5 milyon Müslüman katledildi. Büyük bir kültürel mirasın meşalesi söndürüldü. ABD'nin yanısıra İran'ın da nüfuzu zaman içinde güçlenmiştir. Irak toprak altından petrolün çıkarılıp insanın konduğu yer haline gelmiştir. Terör örgütüne yardımlar Irak halkını bunaltmıştır. Kasım Süleymani'nin de içinde bulunduğu konvoya düzenlenen ABD hava saldırısı böglesel gerilimi zirveye taşımıştır. Bir üsse yapılan saldırıda ABD'li görevlinin öldürülmesi, Bağdat Büyükelçiliği'ne yönelik protesto eylemleri Kasım Süleymani'nin öldürülmesine kadar varmıştır. ABD üslerine balistik füze fırlatılmıştır. Gözler boyanmıştır. Trump'un barış içinde yaşamaya hazırız vurgusu, İran yönetiminin temkinli açıklamaları krizi yönetebilir düzeye taşımıştır. 

'TRUMP PENSILVANYA'YA BAKSIN'

ABD Başkanı Trump suçlu arıyorsa Pensilvanya'ya bakmalıdır. FETÖ'cülük suç örgüt elebaşı Gülen suçlu değilse bu durumda suç ve suçlunun tanımı nasıl yapılacaktır? DEAŞ liderlerini öldürenler buyursunlar PKK ve YPG'nin liderlerini de öldürsünler. İran'da bir uçağı düşürüp ardından pardon demek vicdan ve akıl tutulmasıdır. Bunun sorumluları hesap vermelidir.

"TÜRKİYE'NİN POZİSYONU DENGELİDİR"

Trump’ın barış içinde yaşamaya hazırız vurgusu, İran yönetiminin temkinli açıklamaları krizi yönetilebilir seviyede tutmuştur. ABD İran arasındaki itiş kakış dengelenmiş ve denetim altına alınmıştır. Pek çok senaryo konuşulmuş akılları bulandırmışladır. Türkiye’nin bu suikast karşısında almış olduğu pozisyon hiç kuşku yok ki çok dengelidir.

"MALUM ÇEVRELER ÜRKMÜŞTÜR"

Türkiye’nin olmadığı bir Ortadoğu veya Akdeniz tablosunda kuşun kurdun hayat hakkı olmayacaktır. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki egemenlik haklarına sahip çıkması muhasip çevreleri ürkütmüştür.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de egemenlik haklarına sahip çıkması malum çevreleri ürkütmüştür. Libya'da darbeci Hafter lehine faaliyet gösterdiği anlaşılan Riyad yönetiminin bir adım gerisinde hangi küresel destekçilerin bulunduğu malumdur.

LİBYA TEPKİSİ

Ne işimiz var Suriye'de, ne arıyoruz Libya'da diyenler, görevli ve taşeron değillerse kesinlikle tarih ve coğrafya cahilleridir.

AKŞENER'İN PARLAMENTER SİSTEM AÇIKLAMASINA YANIT

Hesap bilmeyenlere hesap anlatmak çok zor, ona cevap vermeye gerek yok. 

CHP'ye güvenimiz yoktur. Bu üslubu, Atatürk'tan uzaklaşmış HADEP ile kucaklaşmış bir CHP'nin hiçbir teklifiyle işbirliği yapma niyetimiz de yoktur, kabulümüz de yoktur. 





İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler