Bakanlık'tan T.C.'siz sunum
Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu, 'Mesleki Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı sunumda Bakanlığın adının önünde T.C. ifadesi yer almadı.
Her yıl farklı kentlerde, bünyesindeki müfettişlerin katılımıyla ‘Mesleki Değerlendirme Toplantısı’ düzenleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, bu yıl hükümetin yürüttüğü çözüm sürecinden de ilham alarak Mardin ve Diyarbakır’ı seçti. 2 kentte 5 gün süren programın Mardin ayağında, 28 Kasım Perşembe günü antik kalıntılar gezilerek, tarihi bir sarnıçta yaklaşık 1 saat süren bir program gerçekleşti.
Burada sarnıcın üzerine projektörle Bakanlığın logosu ve adının yazıldığı bir görüntü verildi. Ancak görüntüdeki ‘Kültür ve Turizm Bakanlığı’ yazısının önündeki T.C. ifadesi yer almadı. Bunun üzerine köyün ileri gelenlerinden 2 yaşlı vatandaş yarım saate yakın Kürtçe taşlama (alaylı halk şiiri) yaptı. Şaşkınlık yaşayan katılımcıların çoğu, tercüme yapılmadığı için diyalogları anlayamadı. Konuyla ilgili olarak Hürriyet’in ulaştığı Teftiş Kurulu Başkanı Asım Keser ise yardımcısından bilgi alarak yanıt verdi. Keser yardımcısına, “Bizim Kültür Bakanlığı yazısında T.C. yok mu?” sorusunu yöneltti ve yardımcısından, “İlk sunumda yoktu. Bir sonrakinde vardı” yanıtı aldı. Keser, daha sonra şunları söyledi: “İnanın öyle bir şey hatırlamıyorum, benim bildiğim T.C. vardı. Önceki sunum esas alınmış. Birinde var, diğerinde yok gibi bir şey. Orada bir kastı mahsus asla olamaz. Ben fark etmedim, buna bir bakayım. Bir maddi hata olmalı. Başkan Yardımcım organizasyonu bizzat yürütüyor. Ben fark ettim diyor. Onu düzeltecektik.” (Hürriyet)
Video Haberler
-
Kayseri'de bir kişi kahvehanede bıçakla öldürüldü
-
Zeytinburnu'nda 'kaçak göçmen' operasyonu
-
Canlı yayındaki çıkışı yorumladı
-
Çok Güzel Hareketler'den 'konut krizine' gönderme
-
HES yapılacaktı: Mahkeme sonuçlanmadan ağaçlar kesildi
-
'Troller' ortaya atmıştı, Bahçeli tekrarladı
-
Dünyaca ünlü Türk doktordan 'Stres' uyarısı
-
Pedlere 'indirim' zam olarak yansıdı
-
Lahmacun Bodrum'da 200, Gaziantep'te 10 TL
-
Tekirdağ merkezli fuhuş operasyonu: 8 şüpheli yakalandı
En Çok Okunan Haberler
-
Saat 22.00'de 'kaçış planı' açıklayacak
-
Koç-ROK tartışmasının sahne arkası
-
'Para gönderttiğin paravanın başında ailenden kim var?'
-
Pakize Suda ile ilgili üzücü haber
-
5 asker şehit
-
Merkez Bankası hakkında kritik iddia
-
AKP'den ilk yanıt geldi
-
AKP'li isimler A Haber'de yanıt verme sırasına girdi
-
'Troller' ortaya atmıştı, Bahçeli tekrarladı
-
Evdeki 3 kişinin ifadeleri ortaya çıktı