Başbakanlık koltuğunu Kevin Rudd'a bıraktı

Avustralya Başbakanı ve iktidardaki İşçi Partisi'nin Genel Başkanı Julia Gillard, bugün parti içinde yapılan oylama sonucu koltuğunu Eski başbakan Kevin Rudd'a bıraktı.

Yayınlanma: 26.06.2013 - 16:44
Abone Ol google-news

Avustralya Başbakanı ve iktidardaki İşçi Partisi'nin Genel Başkanı Julia Gillard, bugün parti içinde yapılan oylama sonucu koltuğunu kaybetti. Parti başkanlığını kaybetmesi sonrası istifa eden Gillard, başbakanlık koltuğunu da Kevin Rudd'a bıraktı.

Avustralya'da başbakanlık koltuğuna oturan Kevin Rudd, İşçi Partisi milletvekillerinden 57'sinin oyunu alırken, Gillard 45 oyda kaldı.

Başbakanlık görevini gelecek günlerde Gillard'dan devralacak olan Rudd, 14 Eylül'de düzenlenecek genel seçimlere partisini başbakan olarak hazırlayacak.

İşçi Partisi'ndeki görev değişimine, ülke içinde yapılan anketlerde başbakan ve partinin kamuoyu desteğini kaybetmesi yol açtı.

Rudd'un, kabinede önemli değişikliklere gideceği de belirtiliyor.

Eski başbakan Rudd'u 2010 yılında yine aynı yöntemle alt eden Gillard, Avustralya'nın ilk kadın başbakanı ve İşçi Partisi'nin lideri olmuştu.

Gillard'ın, "seçilmiş" bir başbakanın makamını devralma biçimi pek çok Avustralyalı seçmenin tepkisini çekmişti. Gillard, Şubat 2012'de yapılan liderlik oylamasında da Rudd'a karşı galip gelmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler