'Başkanlık anayasası'na karşı bireysel eylem... 'Hayır' diyenler saat 16.00'de 'ayağa kalktı'

'Başkanlık anayasası'na karşı sosyal medyada 'Ayağa Kalkıyoruz' sloganıyla bir eylem başlatıldı. 'Ayağa Kalkıyoruz' eylemlerinin ilki bugün saat 16.00'da başladı. 'Başkanlık sistemine hayır' diyenler, saatler 16.00'yı gösterdiğinde bulundukları yerde 'ayağa kalktı'.

Yayınlanma: 16.01.2017 - 14:59
Abone Ol google-news

<video:660999>

Türkiye, tarihinin en kritik dönemlerinden birini yaşıyor. AKP ile MHP'nin anlaşıp TBMM'ye getirdiği 'başkanlık anayasası'nın ilk tur görüşmeleri tamamlandı. Görüşmelerin ikinci turu çarşamba günü başlayacak.

Görüşmeler öncesinde Twitter üzerinden yeni bir kampanya başlatıldı. CHP'li milletvekillerinin de sosyal medya hesaplarından paylaştığı eylem bugün saat 16.00'da başladı. 'Başkanlık anayasası'na karşı başlatılan eylem, yurttaşların üç gün boyunca belirlenen saatlerde, bulundukları yerde ayağa kalkarak tepkisini göstermesini öngörüyor.


Fotoğraf: Sendika

'AYAĞA KALKIYORUZ' EYLEMLERİ BAŞLADI

'Ayağa Kalkıyoruz' eylemlerinin ilki bugün saat 16.00'da başladı. Eyleme katılan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ankara'da bir kafeden Periscope hesabı üzerinden yayın yaptı. Görüntülerde, saat 16.00'ya geldiği sırada CHP'li Tanal ve beraberindekilerin ayağa kalktığı ve alkışlarla 'başkanlık anayasası'nı protesto ettiği görülüyor.

İstanbul'da ise Beyoğlu'ndaki İstiklal Caddesi'nde bir grup yurttaş saat tam 16.00'da 'başkanlık sistemine hayır' demek için 'ayağa kalktı.'


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler