Başkentte klasik otomobil sergisi

Hacettepe Otomotiv Topluluğunun Ankara Klasik Otomobilciler Derneği iş birliğiyle düzenlediği ''Klasik Otomobil'' sergisi açıldı.

Yayınlanma: 26.04.2011 - 11:25
Abone Ol google-news

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü Makina Mühendisliği bölümündeki serginin en gözde parçalarından birini 1931 model Ford marka spor otomobil oluşturuyor. Tek kapılı 6 silindir motorlu otomobilin arkasında 1938'ten sonra kaldırılan ''kaynanana'' koltuğu denilen özel bir bölüm bulunuyor.

Sergide 1962 model Chevrolet marka, kısa tavan özelliğine sahip klimalı otomobilde dikkati çekiyor. Vehbi Koç'un Kızılay'a hibe ettiği 1938 model Ford marka ambulans ise taşıdığı özelliklerle koleksiyondaki yerini alıyor.

Hacettepe Otomotiv Topluluk Başkanı Eren Erdoğan, yaptığı açıklamada, ikinci kez düzenlenen serginin, bir dönemin tarihini yansıtan klasik otomobilleri Başkentlilerle buluşturmayı hedeflediğini ifade etti.

İlk sergiyi yaklaşık 4 bin Ankaralının ziyaret ettiğini belirten Erdoğan, bu yıl ise 7 binin üzerinde katılımcı beklediklerini kaydetti.

Ankara Klasik Otomobilciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çetin de 3 ay önce kurulan derneklerinin İç Anadolu Bölgesi'ndeki tüm klasik araç sahipleriyle tutkunlarını aynı çatı altında toplamayı amaçladığını vurguladı.

Derneklerinin 65 üyesi bulunduğunu, üye sayının da klasik otomobil sayısının da hızla arttığını bildiren Çetin, birkaç ay içerisinde başkentte yüzlerce klasik arabanın izlenime sunulacağı bir sergi düzenleyeceklerini bildirdi.

Çetin, ''Klasik arabalar artık insanların trafikte görmediği, ancak bir dönemin ihtişamını, zenginliğini yansıtan araçlar. Tüm başkentlileri bu ihtişamı görmeye davet ediyoruz'' dedi.
Birbirinden özel 32 otomobilin meraklılarının ilgisine sunulduğu sergi, 28 Nisan'a kadar ziyaret edilebilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler