Batı Nil Virüsü'nden korunmanın yolları
Batı Nil Virüsü'nün en sık bulaşma şeklinin sivrisinek ısırması olduğu, enfeksiyondan korunmak için ise çevreden gelen sivrisineklerin yok edilmesi gerektiği belirtildi.
Anadolu Sağlık Merkezi Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Salih Türkoğlu, Prof. Türkoğlu, “Batı Nil virüsü en sık sivrisinekler aracılığıyla bulaşır. Bu, mevsimsel olarak, sıcak olan bahar-yaz ve erken sonbahar aylarında gerçekleşir. Bu virüsü başka bir insandan ya da ev hayvanlarından almayız. Kan nakli ya da enfekte annenin bebeğini emzirmesi ile virüsün bulaşması ise yaygın değildir” dedi.
Kalıcı hasarlar bırakabilir
Bu virüsün bulaşması halinde belirtilerin çok açık bir şekilde kendini göstermeyeceğini söyleyen Prof. Türkoğlu, şöyle devam etti:
“Enfekte kişilerin çoğunda belirti olmaz. Belirti olanlarda da ‘Batı Nil Ateşi’ hastalığı belirtileri olur. Deride kızarıklık, ateş, baş ağrısı, bulantı, kusma, ishal, sırt ve kaslarda yaygın ağrı gibi belirtilerdir. Belirtiler, kişinin sinek ile ısırıldıktan sonraki 3 ile 14 gün sonra başlar ve 3 ile 6 gün sürer. Nadir durumda ise ‘ensefalit’ ya da ‘menenjit’ denen tablolar oluşarak beyinde kalıcı hasarlara yol açabilir.”
Batı Nil Virüsü enfeksiyonunun özgül bir tedavisi olmadığını kaydeden Prof. Türkoğlu, “Bu hastalığın özgül bir tedavisi yoktur. Hafif belirti gösteren hastalar birkaç gün içerisinde tedavisiz iyileşirler” değerlendirmesini yaptı.
Bu arada Yunanistan’da hastalık yüzünden ölenlerin sayısı 19’a çıktı.
En Çok Okunan Haberler
- Emekliye iyi haber yok!
- Devrim Muhafızları'ndan Suriye çıkışı
- Dönmek isteyen gençler için şartını açıkladı
- Adnan Kale'nin ölümüne ilişkin peş peşe açıklamalar!
- İngiliz gazetesinden Esad iddiası
- 'Seküler müdür kalmadı'
- ‘Kartlar bloke edilebilir’ uyarısı!
- CHP'nin ilçe başkanından açıklama!
- Üniversite öğrencisi, trafikte öldürüldü
- İkinci elde 'Suriyeli' hareketliliği