BDP'lilere geçiş yok

Bursa'nın Gemlik ilçesinde ''Büyük Gemlik Yürüyüşü'' adı altında yapılmak istenen, ancak Valilik tarafından yasaklanan yürüyüş nedeniyle, kentin Ankara, İstanbul ve İzmir girişlerinde sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Yayınlanma: 09.10.2011 - 06:37
Abone Ol google-news

Kentin doğusunda İnegöl-Ankara karayolunun Mezitler mevkisindeki Karayolları 14. Bölge Müdürlüğüne ait Kar Mücadelesi Mezit Vadisi Bakımevi önünde önlem alındı. 500'ü aşkın jandarma ve polis ekibinin görev yaptığı kontrol noktasında, otobüsler başta olmak üzere özellikle yolcu taşıyan araçlar durduruluyor, kimlik ve plaka sorgulaması yapılıyor. 2 itfaiye aracı, 2 ambulans, 2 greyder ve 2 panzer de bölgede hazır bekletiliyor.

Kentin kuzeyindeki Yalova-Bursa karayolu Orhangazi ilçesi Süpürgelik mevkisindeki bir akaryakıt istasyonunda, jandarma ve polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı. Araçları durdurarak plaka ve kimlik sorgulaması yapan ekipler, başta yolcu taşıyan araçlar olmak üzere şüpheli gördükleri vasıtalarda arama yapıyor.

Kontrol noktasında, 2'şer panzer, itfaiye ve ambulans hazır bekletiliyor. Bursa-İzmir karayolunun, Balıkesir'in Susurluk ilçesindeki Bandırma kavşağı mevkisinde de çok sayıda itfaiye, jandarma ve polis ekibi güvenlik önlemi aldı.

 

Topçular'da ve Otobüs Terminali önünde kontrol noktası oluşturuldu

Bursa'nın Gemlik ilçesinde ''Büyük Gemlik Yürüyüşü'' adı altında yapılmak istenen, ancak Valilik tarafından yasaklanan yürüyüş nedeniyle, Yalova'da sabah erken saatlerden itibaren yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Kentin, Kocaeli ve Bursa girişlerinde polis ve jandarma ekiplerince önlem alındı. Kentte, Topçular Feribot İskelesi ile Yalova-Bursa yolundaki Şehirlerarası Otobüs Terminali önünde kontrol noktası oluşturan emniyet ve jandarma, otobüsler başta olmak üzere özellikle yolcu taşıyan araçları durdurarak kimlik ve plaka sorgulaması yaptı. Şüpheli görülen araçlarda arama yapılırken kontrol noktalarında 500 polisin görev yaptığı belirtildi.

Yalova Emniyet Müdürü Ahmet Selim Akyıldız, Gemlik'te yapılmak istenen yürüyüşün yasaklandığını, bununla ilgili bireysel ve toplu girişlere kesinlikle izin verilmediğini kaydetti. Akyıldız, ''Bu devletin gücünü kimse zorlamaya kalkmasın. Biz her çeşit tedbirlerimizi almış vaziyetteyiz. Gerek polis bölgesinde gerekse de jandarma bölgesinde yeteri kadar kuvvetlerimizle kilit noktalar tutulmuş vaziyette. Bu tedbirlerimiz dünden beri devam ediyor. Gün boyu da devam edecek. Akşam ikinci bir emre kadar devam edecek. Kesinlikle Gemlik'e gidişleri, orada etkinlik düzenlemeye kalkacakları geçirmek mümkün değil. Buraya kadar gelmezler, gelemezler. Geldikleri anda da iller arasında koordinasyon var, bilgi paylaşımı yaparak her il kendi çapında, hem polis hem de jandarma bölgesinde tedbirlerimiz var. Bu tedbirlerimiz de devam edecek'' dedi.

 

Bir grup, Türk bayrağı açarak, İstiklal Marşı okudu

Bursa'nın Gemlik ilçesinde ''Büyük Gemlik Yürüyüşü'' adı altında yapılmak istenen, ancak Valilik tarafından yasaklanan yürüyüşle ilgili olarak Gemlik merkezinde toplanan bir grup, Türk bayrağı açarak, İstiklal Marşı okudu.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı Gemlik'in Orhangazi Caddesi'ne gelen bir grup, İstiklal Marşı okumak istedi. Emniyet mensuplarının ilk başta izin vermediği ve konuşarak ikna etmeye çalıştığı grup, engellemelere karşın, yolu trafiğe kapatarak, Türk bayrağı açtı ve İstiklal Marşı okudu. Ardından terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atan grup, olaysız dağıldı.

Öte yandan, geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ilçenin giriş ve çıkışları, kavşaklar, kafe ve lokantalar, ara sokaklar ve yol kenarlarında polisler konuşlandırıldı.

 

İskele Meydanı, giriş çıkışlara kapatıldı

Bursa'nın Gemlik ilçesinde ''Büyük Gemlik Yürüyüşü'' adı altında yapılmak istenen, ancak Valilik tarafından yasaklanan yürüyüşle ilgili olarak, terör örgütünü protesto etmek için zaman zaman toplanan gruplar yüzünden İskele Meydanı, giriş çıkışlara kapatıldı.

Gemlik İskele Meydanı'nda toplanan yaklaşık 30 kişilik grup, terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atmaya başladı. Bir süre sonra sayıları yaklaşık 100'e ulaşan gruptakiler, polisin uyarısı üzerine ara sokaklara dağıldı. Gösterici grubun tekrar toplanması ve slogan atmaya başlaması üzerine İskele Meydanı, polis kordonuna alınarak, giriş çıkışlara kapatıldı.

 

Ankara'da protesto

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD FED) üyesi bir grup, Bursa'nın Gemlik ilçesinde ''Büyük Gemlik Yürüyüşü'' adı altında yapılmak istenen yürüyüşün yasaklanmasını ve KCK operasyonları kapsamındaki gözaltıları protesto etti. Kızılay Sakarya Caddesi'nde toplanan protestocular, çeşitli sloganlar attı ve siyah bir pankart açtı. Bazı protestocular ise ağızlarını siyah bantla kapattı.

TUHAD FED Ankara Temsilcisi Selahattin Gider, protestocular adına yaptığı açıklamada, KCK operasyonlarının ''Kürt halkının iradesini kırmak ve toplumda oluşan barış isteklerini erteleyerek toplumu hizaya getirmeye dönük yaklaşımlar'' olduğunu savundu.

Gider, Gemlik yürüyüşünün polis müdahalesine maruz kalmasının ve 3 milyon oy almış bir partinin eş genel başkanının üzerine polis aracının sürülmesinin sonucu düşünülmeden uygulanan politikaların tezahürü olduğunu öne sürdü.

Selahattin Gider, F tipi cezaevlerinin kapatılmasını ve hasta mahkumların serbest bırakılmasını da istedi. Gruptakiler açıklamanın ardından bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

 

Bursa Valisi Harput, alınan tedbirleri kriz merkezinde takip etti

Bursa'nın Gemlik ilçesinde ''Büyük Gemlik Yürüyüşü'' adı altında yapılmak istenen, ancak Valilik tarafından yasaklanan yürüyüşle ilgili olarak İl Jandarma Alay Komutanlığında kriz merkezi oluşturuldu.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Gemlik'te yapılması planlanan ''yürüyüş'' için alınan tedbirleri, kriz merkezinde takip etti. İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz'ın da katıldığı toplantıda İl Jandarma Komutanlığı, Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve UEDAŞ yetkilileri de bulundu.

Harput, güvenlik önlemleriyle ilgili yetkililerden bilgiler aldı. Jandarma İl Komutanlığı'ndan Yarbay Erkan Sandıkçı, tedbirlere ilişkin yetkililere bilgi verdi.

İlgili haberler için tıklayınız


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler