Beceremedim ihalesi
Fizik tedavi ve rehabilitasyonu da taşeronlaştırdık. Devlet hastanesi görevini yerine getirmek için ihaleye çıktı.
Devlet hastaneleri, kantin, güvenlik, yemekhane ve temizlik gibi işlerinin ardından asli görevlerini de özel şirketlerden, yani dışarıdan satın almaya başladı. Sağlık Bakanlığı’na bağlı İstanbul Erenköy Fizik Tedavi ve Rahabilitasyon Hastanesi, adına uygun olarak kendisinin gerçekleştirmesi gereken “fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri” için ihaleye çıktı. Devletin yapması gereken sağlık hizmetini 2014-2015 yılı boyunca özel bir merkez gerçekleştirecek.
Hükümetin kamuoyunda “Devlet elini sağlıktan çekiyor mu” sorularına neden olan uygulamalarına bir yenisi daha eklendi. İstanbul Anadolu yakasında devlete ait tek fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi olan, İstanbul Erenköy Fizik Tedavi ve Rehabilasyon Hastanesi, 2014-2015 yılları için ihaleye çıktı.
Bu ihalelerin diğerlerinden farkı yemek, kantin, güvenlik ya da temizlik gibi işler yerine direkt sağlık hizmeti alımına ilişkin gerçeleşmesi oldu. Devletin, hastanesinin adıyla da ilişkili olarak kendisinin vermesi gereken sağlık hizmetleri, Özel Pendik Fizik Tedavi ve Rahabilitasyon Merkezi tarafından verilecek.
Özel hastanenin duyurusunda, “Ağustos ayında gerçekleşen ihalede en iyi teklifi veren kurumumuz, Anadolu yakasının tek fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesinde, deneyimli kadromuz ile 2014 ve 2015 yıllarında İstanbul Erenköy Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde de hizmet vereceğiz” ifadeleri yer aldı.
‘Sağlık Bakanlığı taşeron bakanlığı oldu’
Türk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Bayazıt İlhan, sağlığın piyasalaşma örneklerinden birinin daha yaşandığını kaydetti. “Sağlık Bakanlığı, taşeron bakanlığına dönüştü” diyen İlhan, “Sağlık Bakanlığı tüm sağlık hizmetlerini taşerona devretme eğiliminde” dedi.
Kütahya’da ve Denizli’de de daha önce aynı durumun gerçekleştiğini söyleyen İlhan, pek çok hastanede güvenlik, kantin gibi hizmetlerin yanı sıra görüntüleme, bilgi sistem ve laboratuvar hizmetlerinin de özele verildiğini söyledi. İlan şöyle konuştu:
“Son 5 yıldır hekim ve hemşirelerin verdiği sağlık hizmetleri de bu şekilde taşerona verilmeye çalışılıyor. Sağlıkta piyasalaşmanın geldiği nokta bu. Kamunun sağlıktan elini çektiğinin örneklerinde biri. Kafalarındaki mantık, kamunun doğrudan sağlık hizmeti vermemesi yönünde.”
En Çok Okunan Haberler
- Emekliye iyi haber yok!
- Devrim Muhafızları'ndan Suriye çıkışı
- Adnan Kale'nin ölümüne ilişkin peş peşe açıklamalar!
- Dönmek isteyen gençler için şartını açıkladı
- İngiliz gazetesinden Esad iddiası
- 'Seküler müdür kalmadı'
- CHP'nin ilçe başkanından açıklama!
- ‘Kartlar bloke edilebilir’ uyarısı!
- Üniversite öğrencisi, trafikte öldürüldü
- İkinci elde 'Suriyeli' hareketliliği