Beden eğitimi derslerinin 4 saate çıkarılması planlanıyor
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) temsilcilerinin de katıldığı ''Haftalık Ders Programını Değerlendirme Çalıştayı''nda beden eğitimi dersinin haftada 4 saate yükseltilmesiyle ilgili önerinin de ele alındığı bildirildi.
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün (GSGM) internet sayfasında yer alan habere göre, bir süre önce yapılan düzenlemeyle beden eğitimi derslerinin bazı sınıflarda haftada bir saate indirilmesine karşı yükselen tepkiler sonuç verdi.
Başkent Öğretmenevi'de 15-16 Mart tarihleri arasında çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen ''İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgeleri Değerlendirme Çalıştayı''nda önemli konular gündeme geldi.
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nü temsilen çalıştaya katılan heyetin başkanlığını yapan Genel Müdür Yardımcısı Nuri Demirci, dünyada sporda büyük başarı kazanan ülkelerden ABD, Rusya, İngiltere, Kore, Ukrayna ve İsveç gibi ülkelerde beden eğitiminin haftada 8 saat yapıldığına dikkati çekti.
Demirci, şöyle devam etti: ''Gelişmiş ülkelerde beden eğitimi, müfredatın yüzde 10'nuna tekabül eder. Bizde mevcut durum yüzde 3,5'tir. Çalıştayda beden eğitimi dersinin ilköğretimin bütün sınıflarında 4 saat zorunlu, ortaöğretim ve dengi okullarda ise haftada 2 saati zorunlu 2 saati seçmeli olmasını önerdik. Yapılan detaylı incelemeler sonunda önerimiz kısmen kabul edildi. İlköğretim, ortaöğretim ve dengi okullarda 2 saati zorunlu, 2 saati seçmeli olması kabul gördü. Bilindiği gibi beden eğitimi kategorisine giren satranç daha önce 1 saat seçmeli ders olarak müfredata girmişti.''
Dersin adı "Beden Eğitimi ve Spor" oluyor
Toplantıda ayrıca beden eğitimi dersinin adının ''Beden Eğitimi ve Spor'' olarak değiştirilmesini teklif ettiklerini bildiren Demirci, şu bilgiyi verdi: ''Bu değişiklikle çocuklara teorik olarak da bir spor kültürü vermeyi amaçlıyoruz. Okul öncesi sporu sevdirme, bir seyir zevki kazandırma, özellikle olimpik branşlar hakkında bilgi sahibi yapma temel hedeflerimiz. Çünkü, Türk toplumu maalesef sporu futbol hariç seyretmiyor. Kaliteli, bilinçli seyirci sayısının olimpiyatlara ev sahipliğinde dikkate alınan donelerden biri olduğu unutmamalı.''
Çalıştayda alınan kararlar, uzmanlarca değerlendirildikten sonra Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu tarafından kabul edilmesi durumunda hayata geçecek.
En Çok Okunan Haberler
- Son anket: AKP eridi, fark kapanıyor
- Adliyede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
- Ayşenur Arslan’ın Colani ile ilişkisi
- Serdar Ortaç: 'Ölmek istiyorum'
- Hatay’da yaşayan Alevi yurttaşlar kaygılı
- Köfteci Yusuf'tan gıda skandalı sonrası yeni hamle
- NATO Genel Sekreteri'nden tedirgin eden açıklama
- İBB'den 'Pınar Aydınlar' açıklaması: Tasvip etmiyoruz
- İmamoğlu'ndan 'Suriyeliler' açıklaması
- '100 yılda bir görülebilecek akımın başlangıcındayız'