Beşiktaş'ta umutlar tükendi: 3-0

Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) grubunda Beşiktaş ile Almanya'nın Wolfsburg takımları arasında yapılan maçın ilk yarısını, konuk ekip, 1-0 önde tamamladı. Siyah beyazlılar, 80. ve 86. dakikada kalesinde gördüğü gollerle karşılaşmayı 3-0 kaybetti.

Yayınlanma: 03.11.2009 - 16:50
Abone Ol google-news

Beşiktaş ile Wolfsburg arasında BJK İnönü Stadı'nda oynanacak ve saat 21.45'te başlayacak karşılaşmayı İspanya Futbol Federasyonu'ndan Alberto Undiano Mallenco yönetiyor.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Deplasmanda rakibinden aldığı bir puanla gruptan çıkmak için umutlanan Beşiktaş, ikinci maça etkisiz başladı. Orta saha hakimiyetini rakibine kaptıran ev sahibi takım, ceza alanı önünde yeterli baskıyı kuramayınca, rakip oyuncuların şutlarını engelleyemedi ve kalesinde üst üste pozisyonlar yaşadı.

Nitekim Beşiktaş, 14. dakikada ceza alanı dışından Misimovic'in şutunda kalesinde golü gördü ve 1-0 geriye düştü. Bir türlü topa sahip olamayan siyah-beyazlı ekip, hücum organizasyonlarında da başarı sağlayamadı. Beşiktaş, gol bulacak hamleleri yapamayınca ilk yarıyı 1-0 geride kapadı.

Wolfsburg, siyah-beyazlı taraftarların baskısına rağmen sakin oynayarak organize olmayı bildi ve ilk dakikalardan itibaren Beşiktaş kalesinde daha çok gözüktü. Üst üste şutlarla kaleci Hakan'ı zorlayan Alman ekibi, 14. dakikada Misimovic'in şutunda filelere giden topla öne geçti.

Alman ekibi, üstünlük golünden sonra da kontrolü elinde tuttu. Topla daha çok oynayan Wolfsburg, ikinci gol için fırsatlar bulduysa da bunları değerlendiremedi.


8. dakikada Gentner'in sol çaprazdan sert şutunda, kaleci Hakan uzanarak topu çeldi. Altıpasta kalan topu rakibinden önce Sivok uzaklaştırdı.

10. dakikada Misimovic'in uzak mesafeden şutunda, kaleci Hakan yine yatarak topu kontrol etti.

11. dakikada Misimovic'in sağdan kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde boş pozisyonda Ricardo Costa topla buluştu. Bu oyuncunun kafa vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti.

14. dakikada Misimovic, Beşiktaşlıların müdahale edemediği pozisyonda, rahat ve düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 0-1

15. dakikada Tabata'nın sol çaprazdan sert şutunda, kaleci son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi.

16. dakikada Martin'in ceza alanı içinden vuruşunda, Ferrari'ye çarpan top kornere gitti.

24. dakikada Riether'in sağ çaprazdan ortasında, altıpasta topla buluşan Misimovic, kolay pozisyonda meşin yuvarlağı kale yerine auta attı.

34. dakikada Bobo'nun ara pasında, ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Serdar Özkan, meşin yuvarlağı kötü bir vuruşla auta gönderdi.

38. dakikada Ekrem'in soldan ortasında, ceza alanı içinde topla buluşan Bobo kafayı vurdu, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

Wolfsburg, mücadelenin ilk yarısını 1-0 önde tamamladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler