Bilgi Üniversitesi'nde Ermeni paneline engel

Bilgi Üniversitesi, daha önce 26 Nisan’da düzenleneceğini duyurduğu konferansın üniversitede yapılmayacağını açıkladı. Üniversite herhangi bir gerekçe belirtmedi.

Yayınlanma: 06.04.2015 - 00:06
Abone Ol google-news

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Tarih Vakfı ve UCLA eş sponsorluğunda düzenlenmesi planlanan “Ermeni Soykırımı: Kavramlar ve Karşılaştırmalı Perspektifler” konferansının engellendiği belirtildi.

AGOS’un haberine göre, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Tarih Vakfı ve UCLA eş sponsorluğunda İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde 26 Nisan’da düzenlenmesi planlanan “Ermeni Soykırımı: Kavramlar ve Karşılaştırmalı Perspektifler” başlıklı konferans, Bilgi Üniversitesi’nde yapılmayacak.

Yer aranıyor

Martta Bilgi Üniversitesi’nin internet sitesinden de duyurulmasına rağmen, kısa süre önce dekanlık tarafından konferansın düzenleyicilerine bu konferansın üniversitede yapılamayacağı bildirildi. Yapılamamasına dair net bir cevap alınamayınca rektörlüğe başvuran düzenleyiciler aynı cevapla karşılaştı. Konferansın aynı isimle başka bir yerde düzenlenmesi için arayışlar sürüyor.

23 Eylül 2005’te de benzeri bir konferans düzenlenmiş, ancak Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılması planlanan “İmparatorluğun Son Döneminde Osmanlı Ermenileri: Bilimsel Sorumluluk ve Demokrasi” başlıklı konferans mahkeme kararıyla durdurulmuştu. Konferans Bilgi Üniversitesi’nde yapılmıştı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon