Bir tarafta Türkiye bir tarafta Avustralya

İzmir'de etkili sağanak nedeniyle oluşan akıntıya kapılan bir genç hayatını kaybetti. 16 yaşındaki Ümit Özkan'ın son anları balkondan olayı seyreden vatandaşlar tarafından saniye saniye kaydedildi. Genç Ümit'e yardım eli uzatılmaması ise Avustralya'da yaşanan bir olayı akıllara getirdi.

Yayınlanma: 07.08.2014 - 16:55
Abone Ol google-news

İzmir'de öğle saatlerinde etkili olan sağanak yağmur sırasında Gültepe semtindeki eğimli olan Boğaziçi Caddesi üzerinde 35 AN 2165 plakalı otomobili arıza yapan Kemal Aykan arkadaşı Ercan Sever'den telefonla yardım istedi. Ercan Sever yanına oğlu Berkay Sever'i ve kendileriyle gelmek istediğini söylediği 16 yaşındaki Ümit Özkan'a da alarak kendi aracıyla sözkonusu yere gitti. Ercan Sever, arızalı aracı kendi aracının arkasına iple bağlayıp çekmeye çalıştı. Ancak daha yukarıdaki Toros semtinden aniden inen sel suları caddeyi nehre sevirdi. Bu sırada Ercan Sever ve oğlu Berkay Sever vatandaşların da yardımıyla kendilerini son anda kaldırım tarafına atıp kurtarırken Ümit Özkan dizi biraz geçen ama çok şirdetli akan sel suyuna kapılıp düştü. Oturur vaziyette suların sürüklediği Özkan yaklaşık 20 metre ileride yolun kenarına parketmiş 35 V 4573 plakalı kamyonetin altına sıkıştı.



16 yaşındaki Ümit'in son anları cep telefonu ile saniye saniye kaydedildi. O anlarda balkondan olayı izleyen kişilerin feryatları duyuluyor ancak görüntülerde genç Ümit'e kimsenin yardım etmediği görülüyor.

AVUSTRALYA'DA YAŞANANLARI AKILLARA GETİRDİ

Bu olay akıllara Avustralya'da yaşananları getirdi. Avustralya'da metro basamağının kırılması sonrası bacağı metro vagonu ile zemin arasında sıkışan adamı kurtarmak için vatandaşlar seferber olmuştu. Metro dışına çıkan yolcular, görevliler tarafından durdurulan metro vagonuna yana doğru hareket ettirirken, talihsiz adamın arkadaşı da sıkışan adamı bulunduğu yerden çıkarmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler