‘Birçok yayınevi zararla kapattı’

.

Yayınlanma: 25.12.2019 - 02:00
‘Birçok yayınevi zararla kapattı’
Abone Ol google-news

TUDEM YAYIN GRUBU 

Genel Müdür Sinan Çam

‘EYLEMSİZLİK DAMGA VURDU’

“İstanbul Kitap Fuarı’na TÜYAP yönetiminin kararları ve Türkiye Yayıncılar Birliği’nin eylemsizliği damga vurdu. Zaten ekonomik olarak güzel günler geçirmeyen okurlar, TÜYAP’ın fuar giriş ücreti olarak 10 TL alması ve yüksek yiyecek fiyatları (örneğin köfte 34 TL) nedeniyle bütçelerinin az bir kısmıyla kitap alabildi. Bu yıl 5-10 TL’ye kredi kartıyla kitap alan okurların sayısında büyük bir artış oldu. 

İstanbul dışındaki hiçbir fuarda ziyaretçilerden, hatta yan sektörümüz olan Kırtasiye Fuarı’nda tüccarlardan bile giriş ücreti almayan TÜYAP’ın bu tavrının nedenini çok merak ediyoruz, çünkü bu soruyu cevapsız bırakmayı tercih ettiler. Öte yandan, birçok yayınevi fuarı zararla kapatırken Türkiye Yayıncılar Birliğinin TÜYAP’ın yüksek alan kirası bedelleri, giriş ücreti, yiyecek fiyatları konusundaki eylemsizliğine ve alan kirası bedellerinden aldığı yüzdelik payda indirime gitmemesine şaşırdık. Dolayısıyla okur hem kapıda, hem kafeteryada hem de yayınevi standında ekonomik olarak kaybetti. 2020 için Tudem Yayın Grubu olarak 8 markamızın da ayrı hedefleri var. Tudem Edebiyat markamız bünyesinde, 7-12 yaş arası okurlarımıza konu ve üslup açısından zengin çeşitlilikte eserler sunabileceğimiz bir program hazırladık. 

Miyase Sertbarut’tan heyecanla beklenen bir roman, Güzin Öztürk ve Dursun Ege Göçmen’den ödüllü yeni romanlar, Koray Avcı Çakman’dan Anadolu masallarına selam gönderen özgün bir eser programımızda. Çeviri edebiyatta ise, Olivier de Solminihac, Michael Morpurgo, John David Anderson gibi yazarlarımızın yeni kitapları okurla buluşacak. Ayrıca Küçük Yıldızlar ve SEN DE OKU gibi koleksiyonlarımız genişlemeyi sürdürecek. Uçanbalık markamız, 2020’de yoluna hem sevilen yazar-çizerlerinin yeni eserleriyle hem de ilk kez okurlarla buluşacak sanatçılarla devam edecek. Guridi ile Marco Somà’nın sürpriz kitapları programda. Yetişkin yayıncılığı yapan Delidolu markamızın 2020 koleksiyonunda dünya çapında ses getirmiş yeni yazarlar öne çıkıyor. Suriye’den Cezayir’e, Yunanistan’dan Brezilya’ya kadar okurlarını farklı coğrafya ve dillere ait edebiyat örnekleriyle tanıştırmayı amaçlıyor. 7’den 70’e her yaş için resimli kitaplar yayımlayan Desen ise, 2020’de manga, grafik roman, karikatür ve çocuklar için olduğu kadar yetişkinlere de hitap eden, güçlü çizimleri olan ilham verici kitaplar yayımlamayı planlıyor. Eğitim grubundaki iki markamız Tudem ve Bloktest ile ortaokul kitaplarının tamamını yeniliyoruz. Beceri Temelli Yeni Nesil Sorular, modern sayfa ve kapak tasarımları eğitim yayınlarımızın öne çıkan temel özellikleri olacak.” 

DEVAM EDECEK


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler