Bosna'da "2. Türk Film Haftası"

Türkiye'nin Saraybosna Kültür ve Tanıtma Müşavirliğince, Bosna-Hersek'te bu yıl ikincisi düzenlenen "2. Türk Film Haftası" etkinlikleri kapsamında 8 film Bosnalı sinemaseverlerle buluşuyor.

Yayınlanma: 16.04.2010 - 08:16
Abone Ol google-news

Saraybosna Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nce ilki geçen yıl düzenlenen etkinlikler, bu yıl 8 Nisan'da Saraybosna'da başladı. Etkinlikler kapsamında başkent Saraybosna'da 8-13 Nisan tarihlerinde Boşnakça ve İngilizce alt yazılı gösterime sunulan filmler, Bosnalı sinemaseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Bosna Hersek'te görevli Türk Temsil Heyet Başkanlığı ile Ziraat Bankası'nın katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikler, 19-23 Nisan'da Zenica'da, 26-30 Nisan'da Mostar'da devam edecek.


Gösterilen filmler

Etkinlikler kapsamında, yönetmenliğini Onur Ünlü'nün yaptığı, başrollerini Özgü Namal ile Haluk Bilginer'in paylaştığı "Güneşin Oğlu"; Semih Kaplanoğlu'nun yönetmenliğinde, Nejat İşler ile Saadet Işıl Aksoy'un başrolde oynadığı "Yumurta"; Aydın Bulut'un yönetmenliğini yaptığı, İsmail Hacıoğlu ile Bülent İnal'in başrolü paylaştığı "Başka Semtin Çocukları''; Jacques Deschamps'ın yönetmenliğinde Lale Mansur ile Ahu Türkpençe'nin başrollerini paylaştığı "Dinle Neyden"; Tolga Örnek'in yönetmenliğini yaptığı Taner Birsel ile Halit Ergenç'in başrolde oynadığı "Devrim Arabaları"; yönetmenliğini Reha Erdem'in yaptığı, başrollerini Özkan Özen ile Alibey Kayalı'nın paylaştığı "Beş Vakit" sahneleniyor.

Film Haftası etkinliklerinde ayrıca Mahmut Fazıl Coşkun'un yönetmenliğini yaptığı Nadir Sarıbacak ile Görkem Yeltan'ın başrolde oynadığı "Uzak İhtimal'' ile yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan'ın yaptığı "Neşeli Hayat" da sinemaseverlerle buluşuyor.

Saraybosna Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, başkentteki tüm üniversitelerle, şehrin çeşitli yerlerinde kiralanan reklam panoları aracılığıyla "2. Türk Film Haftası'' etkinliklerinin duyurusunu yapıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler