Böyle olur tacizcinin cezası

İngiltere’de bir taksi şoförü, tacizden 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yayınlanma: 01.04.2015 - 00:25
Abone Ol google-news

İngiltere’nin başkenti Londra’da 25 yıldır taksi şoförlüğü yapan David Perry (52), bir yıl arayla iki kadın müşterisine cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Taksi şoförünün ilk tacizi 2013 yılının Ocak ayında, gece arabasına alkollü olarak binen bir kadının polise gitmesiyle ortaya çıktı. Tutanaklara taksicinin soyunup, taksinin arka koltuğuna geçtiği ve uyur durumda olan kadını elle taciz ettiği şeklinde geçen şikâyetlerin ikincisi de 2014 yılının Mayıs ayında benzer şekilde yaşandı. Bu sefer taksicinin kurbanı, yine arka koltukta uyuyan 20 yaşındaki genç kız oldu.

Meslekten 5 yıl men edildi Mahkeme, müşterilerin alkollü olmasının tacize neden sayılamayacağı, hatta bu durumun kurbanları daha da savunmasız kıldığına hüküm verdi ve Perry, 10 yıl hapis ile hükümlülüğü bittikten sonra mesleğinden 5 sene men cezasına çarptırıldı. Polisin kendilerine yansımayan başka tacizlerde de bulunduğunu düşündüğü taksi şoförü verdiği ifadede suçunu kabul etti ve “Bir daha aynı şeyi yapmaktan korkuyorum” dedi. Kurbanların yaşadıkları travma üzerine psikolojik tedavi gördüğü açıklandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler