Bu mahallede çeşmelerden çamurlu su akıyor

Aydın'ın Karpuzlu İlçesi Tekeler Mahallesi'nde çeşmelerden çamurlu su akması yurttaşları isyan ettirdi.

Yayınlanma: 18.11.2014 - 10:21
Abone Ol google-news
Su sıkıntısını çözmek için Aydın Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü'nün (ASKİ) çalışma yapmasının ardından memba su kaynaklarının başına kaptaj yapılmadığı için çeşmelerden bir haftadır çamurlu su aktığını belirten mahalleli, "Bu su içilir mi?" diyerek, tepki gösterdi. CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise ASKİ'ye talimat verdiğini sıkıntının 19 Kasım'da çözüleceğini söyledi.

Karpuzlu'nun Tekeler Mahallesi sakinleri 6 aydır su sıkıntısı çekiyor. 3 bin 200 nüfus, 820 haneli mahalleye beş günde bir su veriliyor. Kışın yağışlar yeterli olmadığı için memba sularının çok azaldığını söyleyen mahalle sakinleri, sorunun giderilmesi için Aydın Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü'ne (ASKİ) konuyu iletti. Bunun üzerine Tekeler Mahallesi'ne gelen ASKİ görevlileri, memba sularını güçlendirmek amacıyla çalışma yaptı. Görevliler, memba sularının başına kaptaj yapmadığı için ilçede bir haftadır aralıklarla yağan yağmurlar nedeniyle mahalledeki evlerin çeşmelerinden temiz su yerine kirli su akmaya başladı. Mahalle halkı, duruma tepki gösterdi. Kimileri bu sorunun giderilmesi için bu kadar uzun zamana gerek olmadığını savunurken, kimileri de 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerden dolayı mahalle halkının Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy vermediği için cezalandırıldıklarını iddia etti. En büyük sıkıntıyı ise evhanımları yaşadı. Evhanımları, suyun yetersiz ve son bir haftadır kirli olması nedeniyle evde yemek yapacak su bulamadıklarından yakındı.

'ÇERÇİOĞLU VE OZAN GELSİN BU SUDAN İÇSİN'

Mahalle sakinlerinden Halil Sansar (52), "Suyun içerisinde susuz kaldık. Çeşmelerden akan pis suyun görüntüsü her şeyi anlatıyor. Bu su içilir mi, yemek ve temizlikte kullanılır mı? CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve bağımsız Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan'ı bu sudan içmeye davet ediyorum. Gelsinler bizim çektiklerimizi de onlar çeksin" dedi.

'YEMEK YAPACAK SUYUMUZ YOK'

Mahalle sakinlerini Arife Aktaş (52), "6 aydır çeşmelerimizden su, beş günde bir akıyor. İhtiyaçlarımızı zar zor karşılıyorduk. Bir haftadır da çeşmelerimizden kirli su akmaya başladı. Evde yemek yapacak temiz su kalmadı. Temiz suyu ya pınarlardan buluyoruz ya da marketlerden satın alıyoruz" dedi.

'TEKELER MAHALLESİ CEZALANDIRILIYOR' İDDİASI

Yaşanan su sıkıntısı konusunda Aydın Valisi Erol Ayyıldız'ı bilgilendirdiğini söyleyen İzzet Aktaş da (70), "Valiliğe iki defa dilekçe verdim. Valimiz ile yüz yüze de görüştüm. Valimizle görüştükten sonra buraya ASKİ tarafından kepçe gönderildi. Ama sorun çözülmedi. Tekeler Mahallesi'nde AK Parti'nin oyu çok yüksektir. Son yapılan yerel seçimlerinde AK Parti burada birinci parti oldu. CHP istediği oyu alamadığı için cezalandırıyor" dedi.

'YETKİLİLERİN HABERİ VAR'

Yaşanan bu sıkıntıyı gerekli mercilere ulaştırdıklarını söyleyen Tekeler Muhtarlığı Azası Mustafa Karataş (31), "Mahallemizdeki sorunun giderilmesini bekliyoruz. Bu konuda gerekli yerlere başvurduk. Kısa zamanda sorunun çözülmesini ümit ediyoruz" diye konuştu.

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU, 'SORUN 19 KASIM'DA ÇÖZÜLMÜŞ OLACAK'

CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Tekeler Mahallesie'ndeki duruma üzüldüğünü belirtip, "Büyükşehir Belediyesi olarak Aydın genelinde, bize çıkan oy oranlarına bakmaksızın eşit olarak hizmet etmeye çalışıyoruz. Tekeler Mahallesi'ndeki sorunla ilgili ASKİ'ye gerekli talimatları verdim. 19 Kasım Çarşamba günü bu sorun çözülmüş olacak" dedi.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler