"Burası sizin çalışma ofisiniz değil"

AKP'nin Genel Kurul'un çalışma saatlerinin 14.00'e çekilmesine ilişkin verdiği önergeye ilişkin aleyhte konuşan CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i eleştirirek, "Burası sizin ofisiniz değil. Yasama organına şekil vermeye çalışmayın. Bu saygısızlık, keyfiliğe son verin" dedi.

Yayınlanma: 18.10.2011 - 15:57
Abone Ol google-news

TBMM Genel Kurulu'nda söz alan İnce, şöyle devam etti:
"Burası başbakanın ofisi, sayın başkan çiçekin çalışma yeri değildir. Yasamaya şekil verme isteği var burada. Seçilmiş en yüce organ burası. Yasama organına saygısızlık bu. Keyfiliğe son vereceksiniz. Apartman yönetimi bile böyle toplanmaz. Soru önergeleri geri gönderiliyor. Geri gönderme modası başladı. Yasama organını terbiye etmeye çalışmayın. Biz mecliste 2 tane bürokratın oyuncağı olmayız.
Herkes haddini bilsin. Komisyonları bile yönerge ile yönetmeye çalışıyorsunuz. O mazbatasındaki mürekkep kuramadan laf atanlarla, hesaplaşacam. Bu kürsüden hesaplaşacam önümüzdeki günlerde.
Biz majestelerinin muhalefeti değiliz, burası majestelerinin meclisi de değil. Biz silivriye düşünce suçlularını ziyaret ettik. Sizinkiler götürme suçlusu. Siz 26 ziyaretçiyi açıklayın.
Siz milletvekillerin soru örgelerini geri göndereceksiniz, ciddiye almayacaksınız. Sonra onlarla Anayasa yapacaksınız. Biz size din ile devlet işlerini ayırın dedik. Mısırla, Sudan'a gidince anladınız. Meclis tv'nin sesini kıstığınız sürece, size burayı dar ederiz. Hergün burada saat 19.00'a kadar gereğini yaparız."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler