Bursa'da HDP-MHP gerginliği

Bursa’nın Mudanya İlçesi’nde MHP ilçe binasının yanına HDP'nin seçim bürosu açması gerginliğe neden oldu, MHP'liler protesto gösterisi yaptı.

Yayınlanma: 03.05.2015 - 20:14
Abone Ol google-news

HDP, Mudanya’da bulunan 11 katlı belediye iş merkezinde seçim bürosu açılışı yaptı. MHP'liler kendi ilçe merkezlerinin yanındaki binada HDP seçim bürosu açmasına tepki gösterince gerginlik tırmandı. MHP Mudanya İlçe Başkanı Yüksel Kesen ve bir grup partili protesto gösterisi yaparken, Bursa'dan gelen Çevik Kuvvet ekibi MHP'liler ile HDP'liler arasında barikat oluşturdu. Bu sırada iki parti mensupları arasında kısa süreli arbede çıktı.

Açılışın ardından HDP yöneticileri ve milletvekilli adayları Mudanya’dan ayrılırken, MHP İlçe Başkanı Yüksel Kesen, "Bizleri birbirimize kırdırmak istiyorlar ancak bu olmayacak. Bunların Mudanya'da ne işleri var. Burada olaylara anında müdahale etmek için önlem alan emniyet teşkilatımıza da teşekkür ediyorum" dedi.

Yüksel Kesen, parti olarak gençlerin olayların içine çekilmesine asla izin vermeyeceklerini ve provokasyona gelmeyeceklerini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler