Çamur yağacak!

Mardin, Siirt, Batman, Şırnak, Hakkari, Van ve Erzurum'un da aralarında bulunduğu bazı illerde toz taşınımı uyarısında bulunuldu.

Yayınlanma: 01.08.2012 - 12:19
Abone Ol google-news

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Anadolu yakasının bazı kesimleri, sabah saatlerinde yer yer yağış aldı. İşine gitmekte olan yurttaşları yolda yakalayan yağış, İstanbullular'ın bazılarını serinletti, bazılarını da ıslattı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Mardin, Siirt, Batman, Şırnak, Hakkari, Muş, Van, Bitlis, Bingöl, Erzurum, Ağrı, Kars ve Ardahan çevrelerinde toz taşınımı bekleniyor.

Yetkililer, yurttaşları görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, çamur yağmuru gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

 

İstanbul nefes aldı

Bu arada Temmuz ayını mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklarla geçiren İstanbul, ağustosun ilk günündeki yağışla serinledi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Anadolu yakasının bazı kesimleri, sabah saatlerinde yer yer yağış aldı.

Öğle saatlerinden itibaren de kentin kuzey çevresi ve doğusunda hafif yağış geçişi yaşandı. Yaz mevsiminde görülen sağanak şeklindeki yağışın bölgesel olarak 1-2 saat sürmesi bekleniyor.

İstanbul'da yarın 03.00-04.00 civarında tekrar beklenen yağışın, İstanbul'un kuzey çevresi ve Anadolu yakası ile Kocaeli'ne yakın bölgelerde hafif sağanak şeklinde etkili olması öngörülüyor.

Kentte bugün hava sıcaklığı 25 derece civarında seyrederken, 5 günlük tahminlere göre yarın 32 derece olacak. Yarın havanın bulutlu olması beklenirken, cuma ve cumartesi günü ise yine yağış olasılığı var. Cuma ve cumartesi hava sıcaklığı en düşük 23, en yüksek 32 derece tahmin edilirken, pazar ve pazartesi ise güneşle birlikte en düşük 24-25, en yüksek 33-34 derece olarak bekleniyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler