'Çarlık Rusya'sından Sahneler' sergisi için son günler

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi'nde açılan ''Çarlık Rusya'sından Sahneler: Rus Devlet Müzesi Koleksiyonu'ndan 19. Yüzyıl Rus Klasikleri'' sergisi, 20 Mart'ta sona erecek.

Yayınlanma: 07.03.2011 - 14:28
Abone Ol google-news

St. Petersburg'taki Rus Devlet Müzesi'nin geniş koleksiyonundan seçilen eserlerden oluşan ve 4 Kasım'da Pera Müzesinde açılan sergide, aralarında İlya Repin, Venetsianov, Pavel Fedotov, Vasiliy Perov, Nikolay Yaroşenko, Vladimir Makovskive Kasatkin gibi dönemin büyük ustalarının eserleri yer alıyor.

Küratörlüğünü Rus Devlet Müzesi Müdür Vekili Evgenia N. Petrova ve Tayfun Belgin üstlendiği sergide 65 eser bulunuyor. Yaşamı olduğu gibi resmeden dönem sanatçılarının, Çarlık Rusya'sının burjuva yaşamının yanı sıra fakirlik, köy hayatı, çocuklar ve değişen toplumsal değerleri de tuvallerine konu ettiği sergi büyük ilgi gördü.

Sergide özellikle, 19. yüzyılın ikinci yarısına ait en ünlü Rus resmi olan ve dünya resim sanatının en anlamlı başyapıtlarından biri olarak bilinen İlya Repin'in ''Volga Kıyısında Burlaklar'' adlı resmi ilgi uyandırdı. Sanatseverlerden gördüğü yoğun ilgi nedeniyle, ''Çarlık Rusya'sından Sahneler: Rus Devlet Müzesi Koleksiyonu'ndan 19. Yüzyıl Rus Klasikleri'' sergisi süresince, Pera Müzesi Cuma akşamları saat 20.30'a kadar ziyarete açık kalacak.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler