Caz tadında Balkan ezgileri

New York Gypsy All Stars grubu, çağdaş Balkan çingene müziklerinden oluşan eşsiz yorumunu, Kayserili dinleyicilerle buluşturacak.

Yayınlanma: 14.04.2011 - 09:25
Abone Ol google-news

ABD Büyükelçiliğinin desteğiyle Türkiye'ye gelen ve Makedonya, Yunanistan, Türkiye ve Brooklyn'den üyeleriyle New York'u temsil eden grup, geleneksel Balkan çingene ve Anadolu ezgilerini caz, funk tadında yorumluyor.

Kayseri programı kapsamında 18 Nisan Pazartesi günü, saat 15.00'te Erciyes Üniversitesi öğrencileriyle çalıştayda buluşacak grup, saat 19.00'da ise yerleşkedeki Sabancı Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda konser verecek.


Liselerarası tiyatro festivali

Kayseri Büyükşehir Belediyesince bu yıl 6. kez düzenlenen ''Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali'' devam ediyor.

Kayseri'den 28, Sakarya, Bolu, Muğla, Sivas ve Şanlıurfa ile Almanya'nın Krefeld şehrinden birer okulun katıldığı ve 29 Nisan'a kadar sürecek festival kapsamında, her gün saat 14.00 ve 20.00'de Şehir Tiyatrosu'nda iki farklı oyun sahneleniyor.

Festival çerçevesinde, 15 Nisan Cuma günü saat 14.00'de Sakarya Arifiye Anadolu Öğretmen Lisesi ''Hızır Doktor'', saat 20.00'de Melikgazi Eminoğlu Anadolu Lisesi ''Bana Bir Şeyhler Oluyor'', 17 Nisan Pazar günü saat 14.00'de Mustafa Özkan Anadolu Lisesi ''Otoriter Baba'', saat 20.00'de Kocasinan Sümer Lisesi ''Evcilik Oyunu'', 18 Nisan Pazartesi günü saat 14.00'de Sivas Cumhuriyet Anadolu Lisesi ''Bir Takım İnsanlar'', saat 20.00'de Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi ''Yarası Olana'', 19 Nisan Salı günü saat 14.00'de Sami Yangın Anadolu Lisesi ''Deli Bayramı'', sat 20.00'de Kayseri Fen Lisesi ''Ocak'', 20 Nisan Çarşamba günü saat 14.00'de Kayseri Meslek Lisesi ''Ölümsüz Aktör'', saat 20.00'de Kayseri kız Teknik ve Olgunlaşma Enstitüsü ''Bizim Eller'' adlı oyunları sergileyecek.
 

Eskişehir

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarında, ''Derin Bir Soluk Al'', ''Zengin Mutfağı'', ''Merhaba Gölgem'', ''Azizlikler'', ''Açık Aile'', ''Bit Yeniği'' ve ''Dost'' oyunları sergilenecek.

Ünlü İngiliz komedyen ve oyun yazarı Ben Elton'un yazdığı, ''Derin Bir Soluk Al''ın çeviri ve uyarlaması Ahmet Levendoğlu'na ait. Şehir tiyatrosu sanatçılarından Berkay Akın'ın yönettiği oyunda Emre Basalak, Murat Danacı, Başak Boran Oksal ve Ercüment Yılmaz, rol alıyor. Oyun, 15 Nisan'da Haller Gençlik Merkezi Tepebaşı Sahnesi'nde izlenebilecek.

Van Devlet Tiyatrosunun sahnelediği Vasıf Öngören'in yazdığı, Mutlu Güney'in yönettiği ''Zengin Mutfağı'', 16-17 Nisan'da Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı Tiyatro Sahnesi'nde izlenebilecek.

Hikaye tasarımını ve yönetmenliğini Ali Eyidoğan'ın yaptığı, müzik ve dans görselliği üzerine kurulu ''Merhaba Gölgem'' adlı sözsüz oyunda, Gonca Yakut ve Zuhal Lale rol alıyor. Çocuksu bir bakış açısıyla akıl ve ruhun çatışmasının anlatıldığı ve gölge tekniğinden faydalanılan oyunda, bir çocuğun hayal dünyasında canlandırdıklarıyla gerçek dünyada üstüne düşen sorumluluklarının karşılaştırılması anlatılıyor.

Oyun, 16, 19 ve 21 Nisan'da Çağdaş Cam Sanatları Müzesi Çocuk Sahnesi'nde tiyatroseverlerle buluşacak.

Yazar Aziz Nesin'in eserlerinden derleme yapan Genco Erkal, ''Azizlikler''i izleyiciyle buluşturuyor. Elçin Tezcan, Zafer Ergül, Ali Eyidoğan, Hakkı Kuş, İsmail Dündar ve Serkan Sezgin'in rol aldığı oyun, 16 Nisan'da Sultandere Sahnesi'nde izlenebilecek.

Ünlü İtalyan yazar Dario Fo'nun yazdığı, Füsun Demirel'in çevirdiği ''Açık Aile''yi Tolga Tümer yönetiyor. Özlem Boyacı ve Korel Cezayirli'nin rol aldığı oyunda, kadın erkek ilişkileri farklı bir bakış açısıyla anlatılıyor. Oyun, 19 ve 21 Nisan'da Haller Gençlik Merkezi Tepebaşı Sahnesi'nde seyircisiyle buluşacak.

Georges Feydeau'nun yazdığı, Haldun Dormen'in yönettiği ''Bit Yeniği'', Sanat ve Kültür Sarayı'nda 20 Nisan'da izleyiciyle buluşacak.

Tulga Serim'in ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun yaşamından ve röportajlarından derlediği tek kişilik ''Dost'' oyunu, yarın Tepebaşı Sahnesi'nde, 20 Nisan'da Sultandere Sahnesi'nde izlenebilecek. Oyunda Aşık Veysel'i Kazım Sinan Demirer canlandırıyor.
 


Sivas

Sivas Devlet Tiyatrosu (SDT), ''Bekçi Murtaza'' oyununu sahnelemeye devam edecek. Orhan Kemal'in eserinden tiyatroya uyarlanan oyunu, İstanbul Devlet Tiyatrosu rejisörlerinden Işıl Kasapoğlu yönetiyor.

Dekoru Seyhan Kırca, kostümleri İnci Kangal, ışık tasarımı İzzettin Biçer, müziği Nejat Yavaşoğullarına ait olan şarkı sözlerini Yavuz Pekman'ın yazdığı oyunda, Cevat Duman, Arif Yavuz, Mehmet Demiralp, Ümit Dikmen, Nesimi Kaygusuz, Özgür Cengiz, Kerem Yücel, Volkan Gündüz, Ozan Kalkan, Fulya Ülvan, Filiz Demiralp, Burcu Ongun Altay, Begüm Şahin, Özge Günay ve Filiz Uysal'ın rol alıyor.

Oyun, bugün, yarın ve 16 Nisan'da saat 19.30'da sahnelenecek.

SDT, Astidechristian Charpentier'in yazdığı, Ebru Kara'nın yönettiği ''Sihirli Keman''minik izleyicileriyle 19 Nisan'da buluşturacak.

Dekoru ve kostümleri Özge Akarsu, ışık düzeni Mehmet Kurmu'ya ait oyunda, Burcu Ongun Altay, Kerem Yücel, Ozan Kalkan, Volkan Gündüz rol alıyor. Oyunda, dostluk, sevgi, paylaşım, emek ve aile bağları sıcak bir dille anlatılıyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler