"Çevre başlığını açmayı planlıyoruz"

Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanı İsveç'in, Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanı Cecilia Malmström, Türkiye'nin AB sürecine destek verirken "Çevre" başlığında müzakereleri başlatmayı planladıklarını kaydetti.

Yayınlanma: 03.09.2009 - 08:44
Abone Ol google-news

AB Dönem Başkanı İsveç'in, Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanı Cecilia Malmström, ABHaber'e Brüksel'de verdiği özel mülakatta Türkiye ile diyaloglarının çok iyi olduğunu ve müzakerelerin sürdürülmesinin önemli olduğunun altını çizdi.

Bazı Avrupa ülkelerinin, müzakerelerin kesilmesi çağrılarını AB kararlarıyla çelişen açıklamalar olarak niteleyen Cecilia Malmström, tüm AB üyesi ülkelerin onayı doğrultusunda müzakerelerin başlatıldığını hatırlattı.

Malmström, Birlik için önemli olanın, Türkiye'nin AB kriterlerine uyması olduğunu ifade etti ve Türkiye'nin bu çerçevede reformları kararlılıkla sürdürmesi gerektiğini vuruladı.
 

"Başlıkları bloke etmek çelişki"

ABHaber'in "Bazı AB üyesi ülkeler Türkiye ile müzakerelerin başlatılması için imza atıp ertesi gün Türkiye ile bazı müzakere başlıklarını bloke ediyorlar bu şartlarda müzakereler nasıl ilerleyecek" sorusunu da yanıtlayan Malmström, şunları söyledi:
"Bunu bir çelişki olarak görüyorum. Ama Türk muhataplarımızla görüşmelerimizde hep bunu söylüyoruz. Reformlara kararlılıkla devam edin. AB 27 üyeli bir blok. AB'nin 27 üyesinin kararıyla müzakereler tam üyelik hedefiyle sürülüyor."

Cecilia Malmström Türkiye'nin AB yolunda gerekli (ekonomik, siyasal) yapısal reformları yapmasının önemini vurgularken de "Bizler Türkiye'nin AB üyesi olmasını istiyoruz. Bunun için üyelik kriterlerinin karşılanması lazım" şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler