Çevreci kaptan June'a Kraliyet Nişanı

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesinde yaşayan ve nesli tükenme tehlikesi altındaki caretta carettaların korunması için çalışan kaptan June Haimoff'a, İngiltere Kraliyet Ailesi'nce ''Kraliyet Nişanı'' verildi.

Yayınlanma: 25.06.2011 - 13:02
Abone Ol google-news

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesinde yaşayan ve nesli tükenme tehlikesi altındaki caretta carettaların korunması için çalışan kaptan June Haimoff'un evinde düzenlediği kutlama toplantısına, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla Emniyet Müdürü Kadir Ay, Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı ile çok sayıda davetli katıldı.

Ödülü 11 Mayıs'ta İngiltere'de Prens Charles'tan aldığını belirten Haimoff, ''İngiltere Kraliyet Ailesi'nden böyle bir unvanı almaktan ve bunu Dalyan'da sevenlerimle paylaşmaktan son derece mutluyum. Bu benim için çok büyük bir şeref, bu şerefi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim'' dedi.

Büyükelçi Reddaway ise Haimoff'u kutladı ve bölgeyi kendilerine tanıttığı için teşekkür etti. Reddaway, Kaptan June Deniz Kaplumbağalarını Koruma Vakfına, İngiltere Kraliyeti adına 10 bin lira bağışta bulunulduğunu açıkladı.

Vali Şahin, Haimoff'un uzun yıllardır bölgede önemli çalışmalar yaptığını vurgulayarak, ''Son yıllarda Muğla'da çevre ve hayvan sevgisi, bilinci artıyor. Vatandaşlarımıza bu duyarlılıkları için teşekkür ediyorum. Bölgemiz önemli bir turizm cenneti, hep birlikte bunu korumalıyız. Sayın June'ı tebrik ediyorum, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum'' diye konuştu. Kutlama, halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

Dalyan Belediyesince evinin bulunduğu sokağa adı verilen Haimoff, 2009'da Türk vatandaşı oldu. Kaptan June Deniz Kaplumbağalarını Koruma Vakfını kuran Haimoff, İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth tarafından yılbaşında ve doğum gününde yaklaşık bin 350 ismi kapsayacak şekilde yayınlanan ''2011 Britanya Onur Listesi''nde de yer aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler