Cezaevinde tecavüze 12 yıl hapis cezası

Adana’nın Ceyhan Cezaevi’nde F.O. (15), 17 Şubat 2014’te çocuk koğuşunda birlikte kaldığı M.A.’nın (17) tuvalette kendisine tecavüz ettiğini belirtti.

Yayınlanma: 17.03.2015 - 00:20
Abone Ol google-news

“Nitelikli cinsel istismar” suçundan hakkında dava açılan M.A., 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. F.O.’nun avukatı Tugay Bek, kararın cezaevlerindeki tecavüz davalarında bir ilk olduğunu belirtti. Bek, cezaevi görevlilerinin yargılanmamasını eleştirdi.

Adana Adli Tıp Kurumu’na sevk edilen F.O.’da tecavüz bulgusuna rastlanmadığı bildirilmişti. Adana Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi’nde yapılan muayenede ise F.O.’nun ruh sağlığının bozulduğu belirtilmişti. İstanbul Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi’ne gönderilen iç çamaşırı, çarşaf ve nevresimde M.A.’nın DNA’sı bulunmuştu. Hazırlanan raporda F.O.’nun da el ve mimik hareketleriyle kameraya bir şeyler anlatmaya çalıştığı belirtilerek, “Saat 11.14’te F.O. tuvalete giriyor. Bahçe kamerasından banyo penceresinin M.A. tarafından gazete ile kapatıldığı görülüyor. Sonra tuvalet penceresinden banyo tarafından bir geçiş olduğu görülüyor. Saat 11.19’da F.O. tuvaletten çıkıyor, bir süre duruyor, ağlıyor ve banyoyu işaret ediyor” denildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler