'CHP, bedelsiz atıyor'

AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç, CHP'nin bedelsiz askerlik konusundaki açıklamalarını değerlendirirken, ''CHP, bedelli konusunda bedelsiz atmaktadır'' dedi.

Yayınlanma: 18.03.2011 - 11:47
Abone Ol google-news

Parlamentoda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıç, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bedelli askerlik konusundaki açıklamalarına ilişkin ''umut tacirliği yapmaya gerek yok'' değerlendirmesinde bulunduğunun hatırlatılması üzerine, asıl umut tacirliğini CHP'nin yaptığını söyledi.

''CHP, bedelli konusunda bedelsiz atmaktadır'' diyen Kılıç, bol keseden vaatlerin ortaya konulduğunu ifade etti. CHP'den gelen bu yaklaşımları devlet adamlığı ile bağdaştıramadıklarını bildiren Kılıç, kurumlarla konuşmadan, TSK ile mutabakata varmadan askerlik görevini dejenere etmeye kimsenin hakkı olmadığını ifade etti. Kılıç, şöyle konuştu:

''Türkiye bu kadar popülizmi, Demirel'in siyasette olduğu yıllarda yaşamıştı. Bedelini 1994, 2001 ekonomik krizi ile ödedik.

CHP'nin askere yönelik beyanları 'kağıttan kaplan' açıklamaları ile başladı. CHP'nin Genel Başkanı da askerlik mesleğini iyice yozlaştırmak üzere 'devre mülk askerlik, taksitli askerlik, okurken de askerlik' gibi kabul edilmesi imkansız, gerçekleşmesi mümkün olmayan beyanlarda bulunmaktadır. İşte umut tacirliği, bedelsiz atış budur. Seçime giderken, adeta mezarlıktan geçerken ıslık çalar gibi, oy oranı korkusuna kapılıp, gök kubbeyi vatandaşa vadetmektir bunun adı. CHP'nin bu beyanları, vaatleri halkta ciddi bir karşılık görmeyecektir.''

Suat Kılıç, ikinci Ergenekon davasının tutuklu sanığı eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın CHP'ye üye olduğu, aynı partiden milletvekili adayı olmasının da beklendiği yönündeki soru üzerine, bunun, CHP'nin kendi iç meselesi olduğunu söyledi.
Kılıç, dokunulmazlıkları kaldırmak istediğini söyleyen bir partinin, yargılaması devam eden isimleri dokunulmazlık zırhına kavuşturmak üzere listelerinde yer vermeye kalkışmasının tutarlı bir tavır olmadığını ifade etti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler