CHP'li Çöllü, icra takibine uğrayanları sordu

CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, kamu alacağı için kaç kişi hakkında icra takibi başlatıldığını sordu.

Yayınlanma: 11.06.2009 - 08:36
Abone Ol google-news

CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesinde, vergi borçları, cezalar ve benzeri kamu alacakları için başlatılan icra takipleri kapsamında, trafik denetimlerinde yurttaşların bilgileri sorgulanarak, borcu olanların araçlarının bağlandığını ifade etti.

CHP'li Çöllü, kamu alacağı için kaç kişi hakkında icra takibi yapıldığını, bu kamu alacağının tutarını öğrenmek istedi.

Kamu alacağı nedeniyle başlatılan icra takibi kapsamında, trafik denetimlerinde kaç aracın rehin alındığını ve bu yolla yapılan borç tahsilatını soran Çöllü,''Uygulamada yaşanan sorunlarla ilgili emniyet birimlerinin görüşleri alındı mı? Yeni bir düzenlemeye gidilecek mi? Ya da vatandaşlar, herhangi bir borç ya da ceza nedeniyle yol ortasında bırakılmaya devam mı edilecek?'' sorularını yöneltti.

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin de yazılı soru önergesinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, ''Ekonomik kriz nedeniyle yürürlüğe koyduğunuz, 12 sektörü kapsayan teşvik paketinde, krizden en büyük zararı gören tarım ve hayvancılık neden yok?'' diye sordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler